İŞTE, EVDE, SOKAKTA KADINA ŞİDDETE HAYIR!
İŞTE, EVDE, SOKAKTA KADINA ŞİDDETE HAYIR!

Türk Metal Sendikası Genel Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Metal Sendikası Kadın Kolları, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde farkındalık yaratmak adına Bursa, Eskişehir, Gebze, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ’da çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bursa Kadın Kolları Bölge Temsilciliğimizin Bursa’da düzenlediği etkinlikte, Gazeteci-Yazar Huriye Gül Kolaylı, Hukukçu Av. Nihal Çiçek Ersoy ve Psikolog Çağla Küçükköseleci, üyelerimizle bir araya gelirken, Ege Kadın Kolları Bölge Temsilciliğimiz tarafından İzmir’de düzenlenen etkinlikte ise Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Çakır ve Hukukçu Av. Cahide Hilal Akkoç kadın üyelerimizle buluştu. Trakya Kadın Kolları tarafından Çerkezköy’de düzenlenen etkinlikte de, Hukukçu Av. Didem Boz, Eğitmen Ayla Uçkun ve Psikolog Özge İsmihan üyelerimizle bir araya geldi. Bursa, İzmir ve Tekirdağ’daki buluşmalarda gerçekleştirilen panellerde, kadınların toplumsal hayatta yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları ele alındı. Panellere katılan kadın üyelerimiz, kadına yönelik şiddetin son bulmasını talep ederek, “İşte, Evde, Sokakta Kadına Şiddete Hayır!” sloganını attı.  

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Eskişehir Kadın Kolları Bölge Temsilciliğimiz, Eskişehir Ulus Anıtı önünde basın açıklaması düzenleyerek, kadına şiddete hayır çağrısında bulundu. Gebze Kadın Kolları Bölge Temsilciliğimiz ise Autoliv, Arçelik LG, Takosan, Hanon, ve Aident işyerlerinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek, farkındalık yaratmaya çalıştı. Gebze Kadın Kolları Bölge Temsilciliğimiz ayrıca, Autoliv işyerinde, kadınlara yönelik şiddeti kınayan bir bildiri okundu. Kocaeli Bölge Kadın Kollarımız ise Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda bir basın açıklaması düzenleyerek “Kadına Şiddete Hayır!” dedi.

İstanbul Bölge Kadın Kollarımız da, ailesi ve eşinden gördüğü şiddetin ve yaşadığı zor hayatın ardından Beyoğlu'nda açtığı ''Hayata Sarıl Lokantası'nda'' başka insanların da hayata tutunması için çabalayan Ayşe Tükrükçü ile üyelerimizi bir araya getirdi.

Türk Metal Sendikası Kadın Kolları tarafından Bursa, Eskişehir, Gebze, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ’da gerçekleştirilen etkinliklere, kadın üyelerimizin katılımı yoğun oldu.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol