İŞTE İSDEMİR, İŞTE BAŞKAN
İŞTE İSDEMİR, İŞTE BAŞKAN

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İsdemir'li  Emekçiler ve aileleriyle iftar yemeğinde biraraya geldi. Türk Metal'in İsdemir'de yetkili olduğunu bir kez daha ilan etti.


Sendikamız Türk Metal İskenderun'da İsdemir'li Emekçiler ve aileleri için iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha ve yüzlerce İsdemir emekçisi aileleriyle birlikte katıldı.

Yemekte konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Türk Metal'in çoktan İsdemir'de yetkiyi aldığını sahte sendikacıların yetkisizlik tehditlerinin İsdemir Emekçilerini Türk Metal'den döndüremeyeceğini ifade etti. Kavlak konuşmasında sahte sendikacılara yetkisizlik tehdidine karşı İsdemirlilere şu şekilde seslendi; Akılları sıra, İsdemir emekçilerini cezalandıracaklar. Yetkisizlikle cezalandıracaklar. Ama anlattım, Bir kez daha söz veriyorum, Yetkisizlik olsa bile, o sürede, hiçbir hak kaybınız olmayacak, Kazanılmış haklarınız kaybolmayacak, yetkiyi aldığımız gün de, geçmişe dönük olarak, kör kuruşu bile alacağız, geçmişe dönük hiçbir hesabınız olmayacak. Yetkiyi aldığımız gün, her gününüz, bir öncekinden daha iyi olacak.

Genel Başkanımız Kavlak; Sahte sendikanın İskenderun bölgesinde işyerlerinde referandum yapılması çıkışına Şimdi de ilan asıp, referandum diyorlar. Korkacağımızı sanıyorlar. Hadi, hodri Meydan! Hodri Meydan! Referandumsa referandum şeklinde yanıt verdi.

Kavlak süreçte sona doğru yaklaşıldığını da ifade ederek gelinen noktayı özetledi “Bu manzaraya bakıp hala gerçeği göremeyenlere, hala karar veremeyenlere sesleniyorum diyerek; “Artık hiçbir mazeretiniz kalmadı. Artık tercih sizin. Ya yalancı tehditlere kanıp susacaksınız, ya da hakkınızı arayıp, haykıracaksınız. Ya zalimin yanında olacaksınız, ya da adaletin. Ya karanlıktan yana olacaksınız, ya da aydınlıktan. Ya belirsizliği, kaosu, karmaşayı  seçeceksiniz, ya da huzuru, mutluluğu, bol kazancı tercih edeceksiniz. Kısacası kardeşlerim,

Ya zalimin yanında kalır, onunla aynı akıbeti paylaşırsınız, ya da adaletten yana olur, huzur bulursunuz. Ya bunların tehditlerine boyun eğersiniz, ya da Türk Metal saflarına geçersiniz.

Artık bir yol ayrımındasınız. Karar sizin. Vereceğiniz karar sizin olduğu kadar, çoluk çocuğunuzun, ailenizin de geleceğini belirleyecek. Aklınızı başınıza alın, Düşünün taşının,

Gerçekleri görün ve kararınızı verin” dedi

Yemeğe katılan İsdemir'li aileler Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ı yoğun tezahürat ve sloganlarla ayakta alkışladı.

Yemekte konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Türk Metal'in böyle bir iftar yemeğinde İsdemir'li emekçilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da Türk Metal'in metal işkolunda Türkiye’nin tek ve en büyük sendikası olduğunu söyledi. Türk-İş olarak her zaman Genel Başkan Pevrul Kavlak'ın ve Türk Metal'in yanında olduklarının altını çizdi. İsdemir’de yetkinin Türk Metal’e geçtiğini gördüğünü belirterek; yemeğe katılan herkesin Ramazan ayını kutladı.

İftar yemeği Kur-an dinletisi, ilahiler ve semazen gösterileri ile sona erdi.

Sendikamızın yoğun olarak sürdürdüğü İsdemir örgütlenme çalışmaları sürecinde tertip edilen iftar yemeği İsdemir'li Emekçilerin Türk Metal çatısı altında bir ve beraber olduklarının önemli bir göstergesi oldu.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İskenderun’dan sonra İsdemirli emekçilerle 5 Temmuz’da Osmaniye’de ve 6 Temmuz’da Dörtyol’da iftar yemeklerinde bir araya gelecek. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol