İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARIMIZA DESTEK
İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARIMIZA DESTEK

Çerkezköy’de Pas South East Europe iş yerinde sendikamızda örgütlenmeye çalışan arkadaşlarımızın işten çıkarılması üzerine iş yeri önünde eylemlerimiz devam ediyor.


 Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan Çerkezköy Org. San. Bölgesinde faaliyet gösteren Pas South East Europe iş yerinde 26 Eylül 2014 tarihinde iş başı yapan Yeliz Akıllıoğlu, Zahide Bektaş, Özlem Çöre isimli üyelerimiz Türk Metal Sendikasının Pas işyerinde örgütlenme hareketini başlattılar. Bu 3 arkadaşımız ile birlikte işyerinde üye sayımız 20’nin üzerine çıktığında işyeri yöneticileri deneme süresinde performans yetersizliği bahane edilerek 31 Eylül 2014 tarihinde hiç bir yazılı belge tebliğ edilmeden işten atıldılar. Zahide Bektaş ve Yeliz Akıllıoğlu'nun Çerkezköy 1.  Noter aracılığı ile işyerine ihbarnameleri sendikamızca hazırlatılıp 3 Ekim 2014 tarihinde işverene gönderildi. Aynı tarihte Çerkezköy Savcılığına işyeri yöneticileri hakkında sendikal hakka engel suçundan suç duyusunda bulunuldu. 31 Eylül 2014 tarihinde 3 üye arkadaşımızın işten çıkarılmasıyla birlikte Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi olarak işyeri önünde daha çok 16:00 çıkış saatinde üyelerimiz ile birlikte basın açıklaması ve kınama eylemlerimiz devam ediyor. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol