İTALYAN EMEKÇİLERİNE DESTEK
İTALYAN EMEKÇİLERİNE DESTEK

Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun resmi temaslar için bulunduğu Roma’da GCIL ve UIL Konfederasyonlarının ortaklaşa düzenledikleri genel grev nedeniyle yapılan yürüyüşe katıldı.


Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun resmi temaslar için bulunduğu İtalya’nın Başkenti Roma’da GCIL ve UIL Konfederasyonlarının ortaklaşa düzenledikleri genel grev nedeniyle yapılan yürüyüşe katıldı.  İki Konfederasyon İtalya’da iş güvenliğine ilişkin işçiler lehine düzenlemelerin değiştirilmesi için ve genel olarak emekçiler aleyhine uygulanan politikalar nedeniyle ülke çapında bir günlük genel grev yaptı. İsmail Dursun da katılarak destek verdi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak da sendikalara bir destek mesajı gönderdi. Mesajında şu ifadelere yer verdi:

Sayın Meslektaşım;

Dünyayı etkisi altına alan neo- liberal süreçle birlikte uygulanmaya başlanan ekonomik politikalar, çalışanların yaşamında büyük kayıplara ve geriye dönüşlere neden olmuştur.  Son yıllarda yaşanan küresel krizlerin faturasını sadece çalışanlara ödetmek kaygısıyla küresel bir güç haline gelen bu anlayış, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar acımasız ve saldırgan bir hal almıştır.

Emekçilerin özgürlüğünü ve haklarını gasp ederek beslenen bu yapının karşısında durabilmek ve direncimizi arttırabilmek için, dünya emekçileri olarak aramızdaki sınırları kaldırmamız ve birbirimizin sesini duyabilmemiz gerekmektedir.   Güç birliğimiz,  işçi sınıfının kazanımları ve hakları üzerindeki en büyük teminat olacaktır.

Konfederasyonunuzun gerçekleştirdiği genel grevde yükselen gür ve haklı sesi, Türkiye İşçi Sınıfı burada duymakta ve eyleminize yürekleriyle katılmaktadır.

Emek mücadelesinin bir onur mücadelesi olduğuna inanarak, İtalyan İşçi Sınıfı’nın bu direnişini kutluyor, sonuçlarının barış, özgürlük ve refah olarak emeğin tarihine yazılmasını diliyorum.

Saygılarımla.

 

Pevrul KAVLAK

Türk-İş Genel Sekreteri

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol