KADIN KURULTAYI “KADININ ÇALIŞMA HAYATINDAKİ YERİ” ADLI PANELLE DEVAM ETTİ
KADIN KURULTAYI “KADININ ÇALIŞMA HAYATINDAKİ YERİ” ADLI PANELLE DEVAM ETTİ

Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 25. Büyük Kurultayı bugün (06.03.2020) düzenlenen “Kadının Çalışma Hayatındaki Yeri” başlıklı iki panelle devam etti. Sabah gerçekleştirilen ilk panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu gerçekleştirirken, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Bakırcı “İş Hayatında Kadına Yönelik Şiddet ve Mobbing”, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Senem Gençtürk Hızal “Medyada Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Söylemi” ve Medicana International Ankara Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız “Farkında mısınız?” konu başlıklı birer sunum gerçekleştirdi. Sunumların tamamlanmasının ardından soru-cevap bölümünde, panelistler üyelerimizden gelen soruları cevaplandırırdı.

Öğleden sonra düzenlenen ikinci oturumun moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Serpil Aytaç yaptı. Panelde ILO Ankara Ofisi Kadın İstihdamı Toplumsal Cinsiyet ve Sosyal Diyalog Yöneticisi Dr. Emel Akalın, “İşyerinde Şiddet ve Taciz”, IndustriALL Avrupa Sendikası Politika Danışmanı Patrizia Pitronaci “Çalışma Hayatı ve Kadın” ve sendikamız TİS ve İSG Uzmanı Andan Parçalı “İş Hayatında İstatistiklerle Kadın” konu başlıklı birer sunum yaptı.

Kurultay, akşam düzenlenecek “Bence Hiç Komik Değil” başlıklı Tiyatro Gösterisi ile devam edecek.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol