KADINLARIMIZI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ
KADINLARIMIZI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ
8 Mart Dünya Kadın İşçiler Günü kutlamaları kapsamında düzenlemiş olduğumuz Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı’nın ilk günkü eğitim etkinlikleri Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kıymaz tüm kadınları hakları için mücadeleye davet etti. 

\011Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı Eğitim Programı Taliphan Kıymaz’ ın açılış konuşmasıyla başladı. Anadolu Hotels Termal Ankara’da 6-9 Mart tarihleri arasında düzenlenen programa 1000’e yakın metal işçisi kadın delege katıldı. Türk Metal’in geleneksel olarak her yıl düzenlediği programa ilgi büyük oldu. 

Kadın işçilerinin sorunlarının tartışıldığı, çözüm önerilerinin getirildiği ve ilgili kişilere sunulduğu Kurultay programının ikinci gün etkinliklerinin açılışı ise 8 Mart Salı günü gerçekleştirilecek. İkinci gün etkinlikleri kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDO\304\236AN ve Genel Başkanımız Pevrul KAVLAK’ ta birer konuşma yapacak.
 
Kurultayın ilk günkü eğitim etkinliğinin açılışında konuşan Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz; 8 Mart’ın anlamına, Kadın İşçilere yönelik Türk Metal’in yaptığı çalışmalara değindi. Kadın emekçilerin sorunlarını ve bu alanda atılan adımları anlatan kıymaz; “Günümüzde kadınların sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz tartışılmaz bir gerçektir” dedi. 
 
Kadına şiddet konusuna da değinen kıymaz; “Artık korkutucu boyutlara ulaşan şiddet nedeniyle her yıl ülkemizde ve dünyada binlerce kadın ölmektedir. Son rakamlara göre aile içi şiddet sebebiyle her yıl ölen kadın sayısı 300’e yaklaşmıştır” diyerek kadına uygulanan şiddet ve cinayet rakamlarına dikkat çekti. 
 
Yaptığı konuşmada istatistikî bilgiler sunan kıymaz; “kadın istihdam oranlarına değindi. Kadınlara istihdama katmayı hedefleyen onca programa rağmen, ülkemiz Avrupa Birliği üyesi ve aday ülkeler listesinde son sırada yer almaktadır” dedi. 
 
Kıymaz tablonun bu kadar kötü olmasına ve her yıl bu konulara dikkat çekilmesine rağmen tablonun düzeltilmesi için etkili adımlar atılmadığına da vurgu yaptı. 
 
“Kadınlara değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır”  diyen Kıymaz: “Türk Metal Sendikası olarak kadın elinin değmediği bir çalışma yaşamını eksik, yetersiz ve anlamsız buluyoruz. Bizler güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak, kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini bir an önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. 
 
İnanıyor ve biliyoruz ki kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur. 
 
Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, 159 yıl önce verdikleri emek mücadelesinde bugünümüze ışık tutan kahraman kadın işçileri şükranla anıyor, kadınlarımıza hakları uğruna mücadeleye, erkekleri de bu mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz…” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol