KAVGADAN KORKUMUZ YOK
KAVGADAN KORKUMUZ YOK

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Gebze Dilovası 4. Olağan genel Kurulu’nda konuştu. Kavlak; “Masada müzakere etmeyi bildiğimiz kadar, sokakta mücadele etmeyi de biliriz. Bizim kavgadan korkumuz yok” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; 22 Mart Pazar Workinn Otel’de gerçekleştirilen Gebze Dilovası Şubemiz 4, Olağan Genel Kurulu’a katıldı, oy birliği ile divan başkanı seçildi. Divan Başkanı olarak yaptığı konuşmasında geçtiğimiz MESS sözleşme dönemini değerlendirdi. “MESS süreci zorlu geçti. Önümüze memur maaşlarını, emekli zamlarını, enflasyon oranlarını koydular. Sözde sendikaların imzaladığı sözleşme rakamlarını çıkardılar. Kabul etmedik” diyen Kavlak; “Bunları bize getirmeyin dedik. Başkaları bu rakamlara evet diyebilir, ama biz onlardan değiliz dedik. Dedik ve ekledik, biz, mücadele etmeye, bedel ödemeye hazırız. Çünkü biz, masada müzakere etmeyi bildiğimiz kadar, sokakta mücadele etmeyi de biliriz. Bizim kavgadan korkumuz yok” diyerek sözleşme döneminde yaşananları anlattı. 

Kavlak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

Belki farkındaydınız, belki değildiniz, ama bu sözleşme süreci çok kritikti. Sadece sözleşmede olanlara, orada yazılanlara bakamayın. Bir de madalyonun öteki yüzü var. Asıl önemli olan, sözleşmede kabul etmediklerimizdir. Esnek çalışma, kıstalyem… Telafi, denkleştirme sürelerinin uzatılması… Deneme süresinin artırılmasıdır. MESS taslağında bunlar vardı. Bunlar, Türk Metal işçisinin hayatını cehenneme çevirecek uygulamalardı. Kesin tavrımızı koyduk. Bunlar, bizim kırmızıçizgilerimizdir… Bunları konuşmayız… Pazarlık etmeyiz… Sözleşmeye koydurtmayız dedik. Başkaları bunlara izin verebilir, gizli saklı pazarlıklarla bunlara göz yumabilir, ama biz, asla ve asla bu uygulamalara geçit vermeyiz dedik. Bırakın bunları müzakere etmeyi telaffuz bile etmeyiz dedik. Reddettik. Bu sözleşmenin görünmeyen asıl önemli kısmı da budur. İçiniz rahat olsun. Bu konularda hiçbir ödün vermedik. Şimdi de vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Biliyorsunuz ilk kez bu sözleşmeye 300 liralık erzak yardımını koydurduk. Yani erzak yardımı ilk kez resmi sözleşme metnine girmiş oldu. Şu ana kadar, bütün üyelerimiz 300 liralık erzak yardımını aldı. Bu size, ananızın ak sütü gibi helaldir. Namuslu, çalışkan, disiplinli Türk Metal üyesine helal olsun. Sizlere helal olsun. 

Genel Kurula çok sayıda davetli katıldı. Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ve Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun ve Türk-İş 1. Bölge temsilcisi: Faruk Büyükkucak da katılanlar arasında yer aldı. Genel Sekreterimiz Yücel Yücel Divan Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

Yapılan seçimler sonucunda;

Şube Başkanı Uysal Altundağ

Şube Sekreteri Olcay Dursun

Şube Mali Sekreteri: Celil Yalınız

Şube Teşkilatlanma Sekreteri Ferhat Özlem

Şube Eğitim Sekreteri Hayati Baş

Oldu… 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol