KAVLAK; AZERBAYCAN SENDİKAL HAREKETİNİN 110. YILINI KUTLADI
KAVLAK; AZERBAYCAN SENDİKAL HAREKETİNİN 110. YILINI KUTLADI

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Azerbaycan’da sendikal hareketin başlamasının 110. ve  Sendikalar Birliği’nin kurulmasının 95. yıldönümü nedeniyle Bakü’de düzenlenen toplantıda konuşma yaptı.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak TÜRK-İŞ’i temsilen Azerbaycan’da sendikal hareketin başlamasının 110. ve Sendikalar Birliği’nin kurulmasının 95. yıldönümü vesilesiyle Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye gitti.

İlk öncelikle Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Settar Mehbaliyev ile ve diğer sendikacılarla Azerbaycan Şehitler ve Devlet Adamları Mezarlığı’nı ziyaret eden Genel Başkanımız Kavlak; burada şehitlerin mezarına güller bırakarak dua etti ve anıta da gül bıraktı.

Daha sonra Azerbaycan’da sendikal hareketin başlamasının 110. ve Sendikalar Birliği’nin kurulmasının 95. yıldönümü nedeniyle Bakü’de düzenlenen toplantıya katılan Kavlak; burada bir konuşma yaptı.

Konuşmasında kardeş ve dost ülke Türkiye’den, emekçilerden selamlar getirdiğini ifade eden Kavlak; TÜRK-İŞ ve Türk Metal adına da katılımcıları selamlayarak kutladı.

Kavlak konuşmasına şu şekilde devam etti:

Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu, 26 üye kuruluşu ile sağlam teşkilat yapısı ve toplam 1 milyon 600 binden fazla üye işçisi ile sadece Avrasya bölgesinde değil, tüm dünyada etkili ve gücünü ispatlamış değerli bir kuruluştur.

Gerek Uluslararası Çalışma Örgütü'nün toplantılarında, gerekse uluslararası sendikal hareketinde ve toplantılarında gösterdiğiniz kararlı ve dik duruş, küresel işçi hareketi açısından önemli ve takdire şayandır.

Kuruluşunuzun daha da güçlenmesi ve büyümesi yolunda atacağınız her adımda Türkiye’deki dost, kardeş sendikanızı her zaman yanınızda bulacaksınız.  

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu, Avrasyalı sendikaların özgür ve onurlu şekilde hareket etmesini, birlik ve beraberlikle daha güçlü hale gelmesini amaçlayan, bu topraklarda doğmuş, büyümüş ve 20 yıldır mücadele veren bir kuruluştur.

Mücadele vermek zorundayız, Çünkü küresel sermaye güçleri kendi çıkarları için emekçilere karşı birleşti.  Küresel düşünce toplulukları onlara küresel anlamda başarılı olmaları için ışık tuttu.

Küresel politik birleşmeler, çıkardıkları yasalarla sermaye güçlerini ihya ettiler. İşçilerin böyle bir düzende ayakta ve hayatta kalabilmesi için birleşmekten ve mücadele vermekten başka çaresi kalmamıştır. 

Bu bilgi ve inançla söylemek isterim ki bugün Konfederasyonunuzun nerdeyse bir asırdır birlik ve beraberlik içinde olduğunu görmek her sendikacı için bir gurur vesilesi olmuştur.

Eminim ki, Konfederasyon olarak geçmişte olduğu gibi, bugün olduğu gibi, gelecekte de işçi kardeşlerimizin çıkarları için verdiğiniz mücadele verimli ve başarılı olacaktır! Yaşasın ortak ve onurlu mücadelemiz, yaşasın emekçilerin dayanışması, yaşasın emekçiler ve sendikalar...  Sendikal kardeşlik selamıyla herkesi selamlıyorum.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol