KAVLAK, ETUC TOPLANTISINDA KONUŞTU
KAVLAK, ETUC TOPLANTISINDA KONUŞTU

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 22 Ekim 2013 günü Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Sendikalar Konfederasyonu-ETUC'un İcra Kuruluna katıldı.


TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk-İş’i temsilen 22 Ekim 2013 günü Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Sendikalar Konfederasyonu-ETUC'un İcra Kuruluna katıldı. Burada yaptığı konuşmada “Türkiye'de yeni yasalaşan Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun kısa bir süre önce yürürlüğe girdiğini, böylece ILO'nun Türkiye’den beklentilerinin bir kısmının yerine geldiğini söyledi. Bu gelişmenin geçen hafta yayınlanan AB İlerleme Raporunda da yer aldığını belirten Kavlak; Raporda ilerlemenin yanı sıra sendikal alana ilişkin çok önemli sorunların da yer aldığını,  örgütlenme hakkına ilişkin kısıtlamalar olduğunu ve Türkiye'de çok düşük olan örgütlenme oranının yükseltilmesi gerektiğini” söyledi. “Bunun için ise; en başta, Türkiye'de faaliyet gösteren ETUC üyesi sendikaların birlik ve uyum içerisinde çalışması gerektiğini” ifade eden Kavlak; sendikaların örgütlü işyerlerinde birbirlerine müdahale etmek yerine örgütsüz işyerlerini örgütlemek için çalışmalarının yerinde olacağını vurguladı. Bu konuda, Türkiye'deki ETUC üyelerinin asgari müştereklerde anlaşmaları gerektiğinin de altını çizdi. 

Bu konuşma üzerine; ETUC Genel Sekreteri Bernadette Segol, Kavlak’a haklısınız diyerek, teşekkür etti. Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu söyleyen Segol, “sendikalar birbirleriyle uğraşmamalı, önemli olan şu anda yangına maruz kalmış sendikal hak ve özgürlüklerdir. Üye sayıları artırılmalı ve haklar geliştirilmelidir, bu önemli yorumunuz için bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol