KAVLAK İTALYA’DA SENDİKA LİDERLERİ İLE GÖRÜŞTÜ
KAVLAK İTALYA’DA SENDİKA LİDERLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Roma’da İtalya’nın en büyük işçi sendikalarının yöneticileri ile bir araya gelerek, Türkiye’deki sendikal hareketler ve İtalyan sendikalarıyla yapılacak iş birliği konuları üzerine görüştü.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak 10 Aralık’ta İtalya FIM-CISL ve SINDNOVA sendikaları işbirliği ile sendikamız tarafından düzenlenen “Akdeniz Çalıştayı: Otomobil Sektöründe Toplu Müzakere” toplantısı için gittiği İtalya’da Başkent Roma’da sendika liderleri ve yöneticileri ile bir araya geldi.

İtalya’nın en büyük işçi konfederasyonlarından CISL'a bağlı metal sendikası FIM'in Genel Sekreteri Marco Bentivogli ile, İtalya’nın üçüncü büyük konfederasyonu UIL'in Genel Sekreteri Carmelo Barbagallo ile ve İtalya’nın en büyük işçi konfederasyonu CGIL'ın yöneticileri Silvana Cappuccio ve Fausto Durante ile görüştü.

Yaptığı temaslarda İtalya’da gerçekleşen toplantılar hakkında değerlendirmelerde bulunan Kavlak; Türkiye’deki sendikal gelişmeler ve Türk çalışma hayatı hakkında da bilgi verdi. Temaslarda Türk Metal Sendikası ile İtalyan sendikaları arasında yapılacak olan işbirliğinin de ele alındı. Kavlak; işbirliği ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek Türk Metal’in bu tür projeleri geçmişte gerçekleştirdiği ve önemli mesafeler kat ettiğini ve ilerde de her zaman bu projelere açık olduğunu kaydetti. İtalyan sendika liderleri ise Kavlak’ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol