KAVLAK, İTALYA’DA SENDİKACILARLA GÖRÜŞTÜ
KAVLAK, İTALYA’DA SENDİKACILARLA GÖRÜŞTÜ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Roma’da İtalyan sendikacılarla bir araya geldi. Türkiye’de ve İtalya’da sendikal gelişmelerin ele alındığı toplantıda, işbirliği olanakları görüşüldü. 


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; İtalya’nın Başkenti Roma’da İtalya’nın 4.5 milyon üyeli ikinci büyük işçi konfederasyonunu (CISL) ziyaret etti.  Ziyarette Genel Sekreter Bayan Anna Maria Furlan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşme gerçekleştirildi. Türkiye’de ve İtalya’da sendikal gelişmelerin ele alındığı toplantıda, işbirliği olanakları görüşüldü.  Bayan Furlan, “TÜRK-İŞ  ve Türk Metal ile bundan böyle daha yakın ilişkiler içinde olacaklarını ve işbirliğini geliştireceklerini, başta eğitim alanında olmak üzere birlikte projeler yapmak istediklerini” söyledi, Kavlak da, “küreselleşen dünyada, aynı işverenlere bağlı çok uluslu işletmelerde örgütlü olduklarını, dolayısıyla işverenlerinin aynı, sorunlarının benzer olduğunu, birlikte çalışarak ve mücadele ederek başarılı olabileceklerini” söyledi.  Kavlak; bundan böyle TÜRK-İŞ ile CISL arasında dostluk köprüsünün kurulduğunu, bunu bir başlangıç olarak kabul ettiğini ve bundan sonra ilişkilerin artarak gelişeceğini söyledi.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun ve sendikamızın örgütlüğü olduğu bazı iş yerlerinin baş temsilcileri ve temsilcileri de eşlik etti.

Kavlak’ın İtalya’daki temasları sürüyor. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol