KAVLAK: KIDEM TAZMİNATINDA GERİ ADIM ATMAYIZ
KAVLAK: KIDEM TAZMİNATINDA GERİ ADIM ATMAYIZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak CNN TÜRK’te kıdem tazminatı ile ilgili konuştu. Bu konuda TÜRK-İŞ’in Genel Kurul kararı aldığını hatırlatarak, “Gerekçe olarak herkesin yararlanmasını istiyorlarsa bir cümlelik madde yeter” dedi. 


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; CNN TÜRK Televizyonu öğle haberlerinde Başak Şengül’ün konuğu oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in açıklamalarından sonra tekrar gündeme gelen Kıdem Tazminatının fona devredilmek istenmesine yönelik soruları cevaplayan Genel Başkanımız Kavlak; Kıdem tazminatı ile ilgili olarak hükümet ve işverenlerle resmi bir  görüşmenin olmadığını, bu konunun daha önce en yetkili ağızlar tarafından rafa kaldırıldığını, ama her nedense bu konunun tekrar gündeme getirildiğini belirtti. Kavlak; kıdem tazminatının 30 gün yerine 14 gün üzerinden verilmek istenmesi, geçmişte konut edindirme fonu ve tasarrufu teşvik fonu gibi fonların amacına hizmet edememeleri gibi nedenlerin fona devredilmek istenmesi yönünde itirazları olduğuna dikkat çekti.

Kavlak; kıdem tazminatının fona devredilmesi ile birlikte tüm çalışanların tazminatlarını alabileceği gibi bir gerekçeye gerek olmadığını da belirtti. Kıstalyevm esası uygulanır gibi bir cümle ile bu sorunun çözülebileceğini vurguladı.

Bu zamana kadar neden görüşmelere katılmadıkları yönündeki soruya da Kavlak; “Bu konuda TÜRK-İŞ’in genel kurul kararı var, görüşmelere katılmayız, çünkü hak kaybının olacağı bir düzenlemede yer almayız” dedi. Kavlak; önümüzdeki TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu toplantısında konuyla ilgili karar alınacağını ifade etti. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol