KAVLAK: MPT’Yİ ÜRETMEK KIRIKKALE’NİN HAKKIDIR
KAVLAK: MPT’Yİ ÜRETMEK KIRIKKALE’NİN HAKKIDIR

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak;  MPT’yi üretme hakkının MKE’ye ve Kırıkkale’ye ait olduğunu söyledi. Konuyla ilgili Başbakan Davutoğlu’na mektup yazdıklarını ifade etti.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Kırıkkale’de Milli Piyade Tüfeği’nin MKE dışında özel sektörlerce üretilmek istenmesine yönelik, Kırıkkaleli gazete sahipleri ve sivil toplum örgütlerinin başkanlarıyla 19 Ocak tarihinde bir toplantı yaptı. Burada bir konuşma yapan Genel Başkanımız Kavlak; “Üretim alt yüklenici firmaya verildiği takdirde, emekçiler, ürettiklerinin karşılığı olan ekmeği yiyemeyeceklerdir… Bu emeğin, karşılığı olan ekmeği yeme hakkı,  sadece ve sadece Kırıkkalelilerin hakkıdır. Milli Piyade Tüfeği’nin üretiminin yaklaşık yarısının özel firmaya verilmesi demek, Makine Kimya’da çalışanların, Kırıkkalelilerin ekmeğinin yaklaşık yarısının elinden alınması demektir” dedi.

“Böyle bir paylaşımı adaletli bulmuyoruz, istemiyoruz” diyen Kavlak; bu konuda hassas olduklarının da altını çizdi. Kavlak;  hem Türk-İş Genel Sekreteri, hem de Türk Metal Sendikası Genel Başkanı olarak, gerek bölge milletvekilleri, gerek hükümet ve iktidar partisi yetkilileri ile defalarca görüştüğünü son olarak, tarafından kaleme alınan bir mektupla Sayın Başbakan’a durumu ilettiklerini de sözlerine ekledi.  Kavlak “bu zamana kadar MPT’nin Kırıkkale’de üretilmesine yönelik Kırıkkale Şube Başkanımızın ve kurullarımızın, bölgede bu konuda var olan duyarlılığı, Türkiye kamuoyu ile paylaşmak amacıyla ellerinden geleni yaptı ve yapmaya devam ediyor” dedi.

Kavlak ayrıca Kırıkkale halkına da teşekkür etti. “5 ve 6 Ocak tarihlerinde, üzerimize düşen sorumluluğun gereği olarak kitlesel açıklamalar yaptık. Değerli Sivil toplum örgütü temsilcileriyle durumu paylaştık, desteklerini aldık. Kırıkkale Basını, son derece saygın bir yaklaşımla bizlere bu konuda destek veren haber ve yorumlarla bize destek verdi” diyen Kavlak; Ben bu desteklerin, duyarlı ve sorumlu yaklaşımların bundan sonra da devam edeceğine yürekten inanarak, bizi dinleyenler, bizi anlayanlara, bize destek verenlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya Kırıkkale’de yayın yapan bütün gazetelerin sahipleri yazı işleri müdürleri katıldı. Ayrıca Baro Başkanı Ayhan Yılmaz; Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman köstekli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök; Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Namık Haşim Baloğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin, Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci, Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin, AGİAD Başkanı Fatih Sarı, AGİAD Sekreteri Mustafa Şar, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, Petro l- İş Sendikası Başkanı Recep Sefer, Eğitim - Sen Başkanı Yüksel Şahin katıldı.

Sendikamızdan Genel sekreterimiz yücel Yücel ve Kırıkkale Şube Başkanımız Mürsel Öcal da toplantıda hazır bulunurken, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel sekreteri Mehmet Soyupek de toplantıya katılanlar arasındaydı.

Genel başkanımız Pevrul Kavlak konuşmasını tamamladıktan sonra katılanlardan fikrini ve bu konuda yapılabilecek olan önerileri dinledi. Katılımcılar Kırıkkale’nin yarını için bu tüfeğin Kırıkkale’de üretilmesinin son derece önemli olduğunu vurgularken, Türk Metal’in bu konudaki girişimlerinin sonuna kadar yanlarında olduklarını ve Türk Metal’in MPT’ye sahip çıkmaktaki hassasiyetini takdirle izlediklerini belirttiler.

Katılanların ortaklaşa aldığı bir kararla Milli Piyade Tüfeği'ne sahip çıkılması amacıyla 8 kişiden oluşan bir sekreterya oluşturuldu. Sekreterya 20 Ocak 2015 tarihinden itibaren çalışmalarına başladı.

Kavlak daha sonra Kırıkkaleli gazete sahipleri ile özel bir toplantı yaptı. Toplantıda gazete sahiplerinin düşüncelerini dinledi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol