KAYSERİ ŞUBEMİZİN 13. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
KAYSERİ ŞUBEMİZİN 13. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Kayseri Şubemizin 13. Olağan Genel Kurulu, Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ’ın gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı. Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, konuşmasına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın genel kurul delegelerine gönderdiği selam ve başarı dileklerini ileterek başladı.

Konuşmasına Kayseri’de, Kayserili metal emekçileri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek devam eden Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, ülkemizdeki ekonomik ortama dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu genel kurula katılmak üzere görevlendirildiğimizde sizlere, Kayserili emekçilere hitap edecek olmanın, sizlerle bu heybetli Anadolu şehriyle kucaklaşacak olmanın heyecanını en derinden hissettim. Sendikamızda görev yaptığım türlü kademeler, görev yaptığım yıllar gözümün önünden geçti. Yaptığımız konuşmaları hafızamdan geçirdiğimde istisnasız her dönem ‘ülkemizin mücadele ettiği zor şartlardan bahsetmişiz. Ama şunu çok iyi biliyoruz. Allah dağına göre kar verir. Öyle büyüksün ki Türkiye’m; Bütün haşmeti ve büyüklüğüyle tüm Anadolu’yu selamlayan Erciyes dağı gibisin; o kadar büyüksün ki zirvelerinden kar eksik olmuyor. O kadar büyüksün ki güzel ülkem 7 düvel her dönem seninle uğraştı. Sen ise her seferinde bıkmadan onları alt etmekten geri durmadın. Öyle bir kahramansın ki Türkiye’m; Erciyes’i de seni de bu kadar ulu ve büyük yapan zirvelerindeki kardır. O puslu çizgilerindir. Bugün itibariyle yine ülke olarak üstesinden geleceğimizden hiç şüphemiz olmadan yeni sınavları başarıyla vermeye devam ediyoruz. İşte bunun son örneğini temeli tüm dünyada sarsılan ekonomik sistemin ve bu sarsılmanın etkilerinin ülkemize de yansıması ile hep birlikte yaşıyoruz.”

“Biz emekçiler olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız.”

Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, dünyada yaşanan tüm ekonomik gelişmelerin tüm ülkeleri etkilediğine değinirken; “Günümüz dünyasında sorunların kaynağı ne olursa olsun, sonuçlarının ekonomileri doğrudan etkilediği artık hepimizin malumu. Hatta bazen ekonomik araçlar uluslararası ilişkilerde şantaj ya da tehdit aracı olabiliyor. Bu süreçte de olan ülkelerin emekçilerine dar ve sabit gelirli kesimlere oluyor. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, biz emekçiler ülkemiz için her şeyi yapmaya, elimizi taşın altına koymaya hazırız. Yaşanan bu ekonomik koşullarda bizim için en önemli husus, hiç kuşkusuz, iş güvencesidir. Biz öncelikle bu dönem bunu sağlamak için mücadele veriyoruz.” dedi.

“Ürettiğimizden, kazandırdığımızdan hakça pay almak istiyoruz.”

Konuşmasına Kayserili işverenlere seslenerek devam eden Genel Mali Sekreterimiz Altundağ; “Buradan Kayseri’de birlikte çalıştığımız işverenlerimize seslenmek istiyorum. Türk Metal Sendikası olarak ekonomik sıkıntılarda derhal işçi çıkarmayı çözüm olarak görmeyen, işçiyi kaybedilmemesi gereken önemli bir değer olarak nitelendiren bütün işverenlerimizin sıkıntılarında biz de sendika olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Türk Metal’in amacı 55 yıllık tarihi boyunca amacı hiçbir zaman bağcıyı dövmek olmamıştır. Tek amacı sadece ürettiğimizden, kazandırdığımızdan hakça pay almak olmuştur. Bugünde amacımız işyerlerimizde sürekli istihdam hakkımızın korunmasıdır.” dedi.

“55 yıldır sendikal davranışlarımızın merkezine, ülkemizin milli menfaatlerini koyduk.”

Sendikamız Türk Metal’in 2 Kasım tarihinde İstanbul’da başlattığı yerli tüketim kampanyasına değinerek konuşmasına devam eden Genel Mali Sekreterimiz Altundağ; “Sendikal faaliyetlerimizin temelinde her zaman önce vatan önce bayrak olmuştur. Yani mevzubahis vatansa bizim için gerisi teferruattır. İşte bugünde ülkemizin mücadele ettiği ne kadar çok düşmanı olduğunu hepimiz görüyoruz. Bu büyük millet tarihte girdiği tüm mücadeleleri nasıl kazandıysa, günümüzdekilerle de aynı başarıyla mücadele edip zafer kazanacaktır. Bu mücadelede en büyük kozumuzun, en büyük silahımızın her alanda yerli ve milli olmaktan geçtiği ise bugün herkes tarafından anlatılıyor ve kabul görüyor. Anadolu’nun bağrından çıkan sendikamız, Türk Metalimiz, ülkenin en milli sivil toplum kuruluşudur. Türk Metal bu topraklarda üreten, kazandıran işçi sınıfının lokomotif sektörlerindeki lokomotif sendikasıdır. 55 yıldır sendikal davranışlarımızın merkezine ülkemizin milli menfaatlerini koyduk. Ülkemiz lehine durulması gereken nokta neredeyse orada durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Bütün bu ilkelerimizden hareketle ekonomik olarak yaşadığımız bu hassas dönemde elimizden geldiğince ülkemize destek olmak için bir hareket başlattık. 2 Kasım’da yaptığımız bir toplantı ile “Geleceğine sahip çık, kendi ürettiğini tüket” sloganıyla bir kampanya başlattık. Amacımız iğneden ipliğe ne tüketiyorsak, bu ülkede üreten işçiler olarak tüketim kalemlerinde de Türk işçisinin Türkiye’de ürettiği ürünleri almak, bu konuda tüm halkımıza yayılacak bir farkındalık başlatmaktı. Gerek sosyal medyada, gerekse yerel ve ulusal basında ilgi gördük. Aynı platformlarda ne yapmak istediğimizi anlattık. Başta üyelerimiz olmak üzere, tavrımızın ne kadar doğru ve gurur verici olduğunu tüm kesimlerden aldığımız mesajlarla görmüş olduk.” dedi.

“İnadına Türkiye demeye devam edeceğiz.”

Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, sendikamız Türk Metal’in yerli tüketim kampanyası ile ilgili haksız eleştiriler yapan yayın kuruluşlarının olduğunu belirterek; “Burada bir şeyi daha görmüş olduk. Maalesef bu ülkede Türk Metal ne yapsa yanlıştır mantığıyla hareket eden sözde basın yayın kuruluşları var. Bu onlarda öyle bir saplantı olmuş ki, akıllarını kaybederek kendi savundukları ile bile çelişir duruma gelmişler. Bakınız şimdi size bir haber metninin özetini okuyacağım; ‘Eskiden yerli malı haftası vardı. Ne güzeldi çocuklarımız yerli malının önemini kavrıyordu. Bu ülkede üretilenler tüketilirse, ekonomik bağımsızlığı yakalamış oluruz. Bu da daha özgür, daha zengin bir Türkiye’dir.’ diye 3-5 sene önce haber yapmış bu sözde gazeteler bile bu fikirlerine rağmen sırf Türk Metal yaptı diye kampanyamızdan dolayı kalkıp bizi eleştirmiştir. Ama şaşırdık mı? Tabi ki de hayır. Bu tiplerin asıl meseleleri zaten Türk Metal olarak bizler değil, bunların meseleleri Türkiye iledir. Memleket aşığı, Türkiye aşığı bir sendikayı kendilerini bile yalanlama uğruna eleştirmelerinin temel sebebi budur. Hatırlar mısınız bilmem, 1999 yılında milli takımımızın o dönemki teknik direktörü, galibiyetle bitirdiğimiz İrlanda milli maçı öncesi sert eleştirilerde bulunan futbol yorumcularına gönderme yaparken ‘İrlanda’yı yendik, ama önemli olan içimizdeki İrlandalıları yenmek.’ demişti. İşte bizde bu içimizdeki İrlandalılara rağmen inadına Türkiye demeye devam edeceğiz. Buradan şunu açık seçik ifade etmek istiyorum. Hiçbir kişi ve kurum sırf istemediklerine muhalefet olsun diye kendiyle çelişmemelidir. Böyle davranan kişi ve kurumlar itibarsız hale geldikleri gibi insanların haber alma özgürlüklerini de zehirlemektedir. Sözün özü bizi eleştirecek her kimse, hangi kuruluş ise 55 yıldır her sınavından metal işçisinin değerlendirmesi ile 100 alarak çıkan sendikamız gibi, onurlu ve dik duranlar olmalıdır. Bizim gözümüzde ‘Karakolda doğru söyleyip, mahkemede şaşanların” pul kadar itibarı da değeri de yoktur.” dedi.

“Hedefimiz, sendikamızın zirvede dalgalanan bayrağını daha yukarılara taşımaktır.”

Sendikamız Türk Metal’in son dönemde gerçekleştirdiği teşkilatlanma ve eğitim faaliyetlerine değinerek konuşmasını tamamlayan Genel Mali Sekreterimiz Altundağ; “2017 ve 2018’de toplam 21.350 arkadaş daha ailemizin bir parçası olmuş. Yeni üye olarak aramıza katılmıştır. Örgütlendiğimiz yeni işyeri sayısı ise 2017 ve 2018 yıllarında toplam 68 işyeridir. Bu rekorlar sadece örgütlenmede midir? Tabi ki hayır… Üyelerimizin sendikasına ödediği aidatların karşılığı olarak yapılan tesisler sonuna kadar onlara yani o tesislerin sahibi olan metal işçilerine açılmıştır. Kurulduğu tarihten 2009 yılına kadar sendikamız tesislerinde eğitim alan üye sayımız toplamda 11 bin kişidir. 2009-2018 tarihleri arasında ise sendikamız üyesi işçilerden eğitim alan kişi sayısı ise tam 115 bin kişidir. Eğitim alan üye sayısı da yeni üye sayımızdaki artış gibi, tam 13 kat artmıştır. Peki, En önemli ödevimiz olan toplu sözleşmelerde ne yaptık? Her zaman sendikal başarının örnek kurumu olan sendikamızın en önemli ödevi olan toplu sözleşmelerini ise anlatmaya zaten gerek yoktur. 55 yıldır üzerine çıkılamayan ve nihai olarak bir kopyasının diğerleri tarafından da imzalandığı sözleşmeleri imzalamaya devam ettik. Amacımız işçi sınıfının yeni kazanımlar elde etmesini sağlamak, sendikamızın zirvede dalgalanan bayrağını daha yukarılara taşımaktır.” dedi.

Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ’ın konuşmasının ardından TÜRK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven ile Kayseri Şubemizin eski şube başkanlarından Vedat Şahin kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.. Genel Kurulunda Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer seçilirken, Divan Başkan Vekilliğini Ankara 3 Nolu Şube Başkanımız Nihat Zengin yürüttü.

***

İş-Kur İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, HAS Çelik İK Müdürü Muhittin Çatal, HES Kablo A.Ş. İK Müdürü Muharrem Yerer, Aksaray 1 Nolu Şube Başkanımız Muhterem Taşdemir, Ankara Şube Başkanımız İbrahim Biçer, İskenderun 1 Nolu Şube Başkanımız Çakır Varan, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların şube yöneticilerinin yer aldığı genel kurula çok sayıda davetli ve üyemizde katıldı.

***

Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına Ali Gökkaya, Şube Sekreterliğine Mehmet Kıdemli, Şube Mali Sekreterliğine Kocabey Yemlik, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine İkram Akbulut ve Şube Eğitim Sekreterliğine Mehmet Taşdemir seçildi.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol