KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ
KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce Bozüyük Şubemizin Genel Kurulunda küresel sistemin Türkiye’de kazanılmış haklara göz diktiğini, istedikleri olursa "sosyal devlet" ilkesinin kâğıt üzerinde kalacağını ifade etti


Bozüyük Şubemizin 5. Olağan Genel Kurulu 28 Şubat tarihinde Grand Çalı Hotelde yapıldı. Divan Başkanı seçilen Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce yaptığı konuşmada  her gün daha fazla çalışanların belini büken çalışma hayatımızın sorunlarından bahsetti.

Türkiye'de gelir ve kazanç üzerinden alınan verginin yaklaşık üçte ikisinin ücretliler tarafından ödendiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Aslıyüce; “Gelir vergisinin üstüne KDV – ÖTV – ÖİV adı altında dolaylı vergiler altında halktan verginin vergisinin vergisi alınıyor. Toplam vergi gelirleri içinde, dolaylı vergilerin oranı, yüzde 70'e ulaştı. Kurumlar vergisi oranı yüzde 20 indirilirken, çalışanların üçüncü dilimdeki gelir vergisi oranı yüzde 20'den 27'ye yükseltildi. Adaletsizliğin boyutu daha da arttı. Bir asgari ücretli bile 2014 yılı itibariyle Aralık ayında yüzde 20 oranında vergilendirildi” dedi.

Aslıyüce “Küresel sermaye gözünü başka kazanılmış haklarımıza dikmiş durumda. Şimdi de kıdem tazminatı hakkımız elimizden alınmak isteniyor. Kiralık işçilik uygulamasıyla, emekçiler köle pazarlarında kiralanmak isteniyor. Evden çalışma, çağrı üzerine çalışma adları altında ucuz işçilik getirilmeye çalışılıyor” diyerek burada amaçlanan şeyin işgücü maliyetinin düşürülmesi, güvencenin, sendikanın, toplu sözleşmenin olmaması, hatta iş yasasının bile uygulanmaması ” şeklinde olduğunu belirtti.

Aslıyüce konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Türkiye bir ucuz işçi cenneti haline getirilecek. Taşeron sisteminde patlama yaşanacak. İş kazalarında artışlar yaşanacak. Sendikalar daha da etkisizleştirilmeye çalışılacak. "Kiralık işçilik" düzenlemesiyle işçi simsarlığı getirilecek. "Modern amele pazarları" kurulacak. Anayasamızda ifadesini bulan "sosyal devlet" ilkesi, kâğıt üzerinde kalacak.

Konuşmasında ayrıca son dönemde gündemde yerini bulan kadına şiddet ve kadın cinayetlerini de değerlendirdi:

Bütün bu ekonomik sorunlar aynı zamanda sosyo - kültürel sorunlarımızın da kaynağı. Elbette ki bunda insanların sosyal refahın parametrelerine uygun koşullarda bir hayat sürmemesinin önemli bir rolü var… Bu nedenle cinnet, cinayet, intihar, şiddet, tecavüz, fuhuş olayları giderek çoğalıyor.. Ancak, bunların hiçbiri tertemiz hayalleri olan, gelecek için planlar yapan bir genç kızın hayatını karartmak için bir gerekçe olamaz.

Aslıyüce’nin konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi. Büyük bir coşkunun ve heyecanın gözlendiği salonda “Pevrul Başkan sen bizim her şeyimizsin, adam gibi adam Pevrul Başkan” sloganları da atıldı.

Toplantıya Genel Sekreterimiz Yücel Yücel de katıldı ve Divan Başkan Vekili seçildi. Şubelerimizden de çok sayıda şube başkanı ve yöneticisi de toplantıda hazır bulundu. Genel kurulla sendikal camiadan, sivil toplum kuruluşlarından ve siyasi çevrelerden çok sayıda davetli katıldı.

CHP İlçe Başkanı İhsan Esel, CHP Bilecik Eski İl Bşk. CHP Bilecik Milletvekili Aday Adayı Av. Ali Çağatay Karaahmet, MHP Bozüyük İlçe Başkanı Mehmet Karuk, MHP Bozüyük İlçe Sekreteri Recep Tepe, MHP Bozüyük Kadın Kolları Bşk. Pervin Tepe, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Bolat, MHP Bozüyük Yönetim Kurulu Üyesi Seda Gün, MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Selvi, Atatürkçü Düşünce Derneği Bozüyük Şube Bşk. Mustafa Aksu, Taşeron İşçileri Derneği Hasan Özkan, Pazaryeri Ülkü Ocakları Bşk. Ümit Özçalık, Türkiye Çimse-İş Sendikası Bozüyük Şube Bşk. Hasan Emer, Türk Metal Sendikası Bozüyük Şube Avukatı Nurdan Gökgöz,  CHP Bilecik Milletvekili Aday Adayı - Eski İl Bşk. Erdoğan Tüfenkçi, Bilecik 22. ve 23. Dönem Milletvekili CHP Adayı Yaşar Tüzün, Nursan Kablo Donanımları Genel Müd. Kağan Yamakoğlu, Nursan Kablo Donanımları Genel Müdür Yardımcısı Erol Yavaş, Nursan Kablo Donanımları Direktörü M. Güven Dalkılıç, Artema A.Ş. Fabrika Müdürü Oktay Pehlevan, Türk Demirdöküm Fab.   Endüstri İlişkileri Yöneticisi İsmail Çıracı, Türk Demirdöküm Fab.   İnsan Kaynakları Müdürü Onur Özdemir, Türk Demirdöküm Su Isıtıcıları Fabrika Müdürü Habibullah Adanur, Demirer Kablo Fabrika Genel Müdürü Cengiz Zeybek de katılanlar arasında yer aldı.

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda

Şube Başkanlığına Cemal Güney;

Şube Sekreterliğine Dinçer Uluışık,

Şube Mali Sekreterliğine Zekai Aykanat,

Şube Teşkilatlanma Sekreterliğine Murat Çakır,

Şube Eğitim Sekreterliğine Mettin Mert seçildiler. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol