KDZ. EREĞLİ ŞUBEMİZİN 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
KDZ. EREĞLİ ŞUBEMİZİN 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Kdz. Ereğli Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulu açılış programı Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın katılımıyla 3 Kasım 2018 Cumartesi günü Büyük Anadolu Ereğli Hotel’de yapıldı.

Genel Kurulda Divan Başkanlığına seçilen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, genel kurul delegelerine hitap ettiği konuşmasına, Erdemir çalışanları arasındaki sarsılmaz birlik ve beraberliğin önemine değinerek; “2008 yılında Amerika’da başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizde, dünyada hiç kimse Erdemir işçisinin yaptığı fedakârlığı yapmamış. Hiç kimse işine, işyerine böyle sahip çıkmamış. Hiç kimse sendikasına böylesine bağlılık göstermemiştir.” dedi.

2008 yılında tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizde Erdemir emekçilerinin bir araya gelerek tercihlerini kardeşlikten yana kullanması ve ücretlerinde indirimi kabul etmesinin ne kadar büyük bir fedakarlık olduğuna dikkat çeken Genel Başkanımız Kavlak; “O günlerde burası sendika pazarı gibiydi. İpini koparan gelmişti. Akılları sıra kızgın üyeleri Türk Metal’den koparacaklardı. Hatta hatta Erdemir’de onlar örgütleneceklerdi. Ne oldu? O kadar çalışmalarına, o kadar para dökmelerine her türlü numarayı çevirmelerine rağmen ne oldu? Hiç. Sıfıra sıfır. Baktılar ki olmayacak buradan onlara ekmek çıkmayacak. Kuyruklarını kıstırıp, geldikleri gibi gittiler. Bu, işçi sınıfının sendikacı müsveddelerine, leş kargalarına verebileceği en ağır derstir. Bu dersi onlara siz verdiniz. Bütün yalana dolana inat sendikanıza sahip çıktınız. Bizlere, arkadaşlarınıza, işinize, işyerinize sahip çıktınız. Emin olun sizler o gün Türk Metal’i bir sendikadan kardeşler ocağına dönüştürdünüz. Allah birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. Bozmak isteyenlere de fırsat vermesin.” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak, devletimizin ekonomik baskılara karşı yerli üretim seferberliği başlattığını ve sendikamız Türk Metal’inde “emeğine sahip çık, ürettiğini tüket!” sloganı ile bu kampanyaya destek vermeye başladığını hatırlatarak şunları söyledi: “Yerli malı tüketme kampanyasıyla destek veriyoruz. Dün İstanbul’da görkemli bir toplantı ile kampanyayı başlattık. Kampanya sloganımız: ‘Emeğine sahip çık, ürettiğini tüket!’ Bu sloganla bütün halkımızı yerli malı tüketmeye bu topraklarda bizim alınterimizle, göz nurumuzla üretilen ürünleri tercih etmeye çağırıyoruz. Halkımıza kendi emeğine sahip çık kendi ürettiğini tüket diyoruz.”

Genel Başkanımız Kavlak, üyelerimizin ve halkımızın sendikamızın başlattığı yerli tüketim kampanyasına nasıl destek olabileceklerini dile getirirken; “Önce, harcama saplantılarımızdan kurtulacağız. Başkasının ürettiğine değil kendi ürettiğimize güveneceğiz. Başkasının ürettiğiyle değil kendi ürettiğimizle hava atacağız. İşte o zaman değişim başlayacak. Kafamızın içini değiştireceğiz. Kendi algımızı, kendimiz yöneteceğiz. Yani dostlarım Türk işçisinin ürettiğini tüketeceğiz. Memleket sevdamız ve işimize duyduğumuz saygıyla üretirken tüm halkımızı bizim ürettiklerimizi tüketmeye çağırıyoruz. Evet, ‘Emeğine sahip çık, kendi ürettiğini tüket’ sloganıyla başlattığımız bu kampanyayı yılsonuna kadar Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu 32 ilde gündemde tutacağız. ” dedi.

Erdemir işyerinde devam eden toplu iş sözleşmesi sürecine de değinerek konuşmasına tamamlayan Genel Başkanımız Kavlak; “Geçtiğimiz haftalarda başlayan müzakerelerde idari maddeleri kapsayan 10 madde üzerinde uzlaşma sağlandı. Heyetler önümüzdeki hafta yeniden bir araya gelecekler. Öyle tahmin ediyorum ki, 12. ayın ortasından itibaren görüşmeler belli bir olgunluğa ulaşır. Ve yol haritamız daha belirgin bir hale gelir. Önümüzdeki süreçte ülkenin koşulları, ekonominin dinamikleri daha net sinyaller vermeye başlayacaktır. Biz de mevcut durumun tüm parametrelerini gözeterek bu sözleşmeden de anlımızın akıyla çıkacağız.” dedi.

Genel Kurulda ayrıca Kıbrıs Hür İş Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Çaluda, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Şube Başkanı İrfan Erdem genel kurul delegelerine hitaben kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Kdz. Ereğli Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak seçilirken, Divan Başkan Vekilliklerini Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş ile Bolu Şube Başkanımız Özgür Elçi yürüttü.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Eski Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Kıbrıs Kamu-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İyi Parti Kdz. Ereğli Evrim Balbaloğlu İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Zonguldak Spor Başkanı Süleyman Caner’in katıldığı genel kurula çok sayıda davetli ve üyemizde katıldı.

Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına Metin Ercan, Şube Sekreterliğine Yakup Yılmaz, Şube Mali Sekreterliğine Hakan Eskibina, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Turgay Kavak ve Şube Eğitim Sekreterliğine Birol Onay seçildiler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol