KURSİYERLER SERTİFİKALARINI ALDILAR
KURSİYERLER SERTİFİKALARINI ALDILAR

Üyelerimize otomotiv endüstrisi mesleki eğitimi verdirmeyi amaçlayan kurs kapsamında mezun olan ilk grup protokol imzalarının atılmasından 6 ay sonra sertifikalarını almış oldu.


Türk Metal Sendikası ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan proje kapsamında otomotiv endüstrisinde verilen mesleki eğitim kursları ilk mezunlarını verdi.

11 Şubat tarihinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Metal Sendikası arasında Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın katılımlarıyla ve imzasıyla “Eğitim ve İşbirliği Protokolü” imzalanmıştı. Bir ay içinde projemiz hayat buldu ve hem istihdama nitelikli eleman sağlama, hem de meslek sahiplerinin kendilerini geliştirmesi amacıyla Otomotiv End. İhr. Bir. Tek. Anadolu Lisesinde projede eğitimler verilmeye başlandı.

Proje ile geçmişte işe başlayıp, mesleki eğitim almamış veya yeterli eğitim alamamış kişilere, Sendika üyelerinin meslek sahibi olamamış çocuklarına ya da farklı nedenlerden dolayı işten ayrılmış olanlara, mesleğinde kendini geliştirmek yenilemek isteyenlere imkân sağlanıyor, istihdama nitelikli eleman yetiştiriliyor.

Otomotiv’in başkenti Bursa’da otomotiv sektöründe artan nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak, Bursalı metal işçileri için önemli bir istihdam kapısını aralayacak bu proje Bursa’nın geleceğine bir yatırım olarak değerlendirilmişti.

Projemiz amacı doğrultusunda yürümüş ve projede hedefimize ulaşmış olduk.  Kursunu tamamlayan başarılı kursiyerlerimiz için bir sertifika töreni gerçekleştirildi. 07.08.2015 tarihinde Türk Metal Sendikası Bursa Şubeleri ve Sosyal Tesisleri binasında gerçekleşen sertifika törenine Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal, Bursa İl Şube Müdürü Tahsin Yazır, Nilüfer İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Avcı, Otomotiv End. İhr. Bir. Tek. Anadolu Lisesi Müdürü Yunus Bulut ve mezun kursiyerlerimiz katıldı.

Sertifikalarını alan kursiyerlerimiz bu projede emeği geçer herkese teşekkür ettiler. Sertifikalarına sahip olmanın mutluluğunu ve huzurunu taşıyan kursiyerlerimiz, geleceğe daha güvenle bakabileceklerini ifade ettiler. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol