KUTLU OLSUN 1 MAYIS
KUTLU OLSUN 1 MAYIS

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü TÜRK-İŞ’in aldığı karara uygun olarak merkezi olarak Zonguldak’ta ve 81 ilde kutlandı. TÜRK-İŞ ve bağlı sendikalar ayrıca Taksim anıtına da çiçek bıraktı.


TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun aldığı kararla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü merkezi olarak Zonguldak’ta ve 81 ilde kutlandı. Ayrıca TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalar ve Türk Metal’den yoğun bir kalabalık işçi grubu Taksim Anıtına ve Kazancı Yokuşuna çiçek bırakarak 1 Mayıs olaylarında hayatını kaybedenleri andı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak merkezi olarak kutlanması kararlaştırılan madenciler kenti Zonguldak’ta 1 Mayıs kutlamalarına katıldı. Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Yıldırım da Zonguldak’taki kutlamalara katılanlar arasında yer aldı.

Zonguldak’a yakın olan bölgelerden Gölcük, Kocaeli, Gebze Dilovası, Gebze 1,  Çayırova, Sakarya, Karadeniz Ereğli Şubelerimizden toplamda 5000 üyemizin katıldığı kutlamalar tam bir şenlik havasında gerçekleşti. 

1 Mayıs için işçiler öncelikle Zonguldak Şehir Terminali yanında bir araya geldi ve kortej oluşturuldu. Genel başkanımız Pevrul Kavlak yürüyüş kortejine katıldı. Daha sonra da Madenci Anıtının bulunduğu mitingi alanına geçildi. Saygı Duruşu İstiklal Marşı ve 1 Mayıs marşından sonra TÜRK-İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar’ın açış konuşması yaptı. Sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de konuşma yaptığı törende emekçilerin hakları talepleri ve sorunları dile getirildi. Soma’da ve Ermenek’te hayatını kaybeden işçiler anıldı.

Son olarak konuşma yapan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ın konuşmasına ilgi büyük oldu. Olaysız ve amacına uygun şekilde kutlanan 1 Mayıs kutlamalarına coşku, yoğun katılım, birlik ve beraberlik damgasını vurdu.

1 Mayıs kutlamaları sendikamızın örgütlü bulunduğu her yerde yoğun şekilde kutlandı. Meydanları dolduran işçi kitleleri birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol