MAİS A.Ş’DE SÖZLEŞME İMZALANDI
MAİS A.Ş’DE SÖZLEŞME İMZALANDI

Sendikamız Türk Metal ile MAİS Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. arasında 13 Ocak 2020 tarihinde başlayan Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri, 31 Ağustos 2020 günü yapılan oturumda anlaşma sağlanarak sona erdi.

Bilindiği üzere 9 Mart 2020 tarihinde yapılan 4’üncü oturumda taraflar arasında uyuşmazlık tutanağını tutularak arabulucu aşamasına geçilmişti. Arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamayan müzakere süreci 6’ıncı oturumda yapılan anlaşmayla tamamlandı.

Yapılan anlaşmaya göre, toplu iş sözleşmesinin birinci yılında üyelerimizin ücretlerine seyyanen net 535 TL ücret zammı gelirken sosyal yardımlarda sağlanan kazanımlarımızla zam oranımız % 20,73 e ulaştı. Sözleşmenin ikinci yıl için ise hem ücretlere hem de sosyal yardımlara gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılmasına karar verildi.

Anlaşma ile sonuçlanan toplantıya sendikamız Türk Metal, Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ başkanlığındaki heyet ile katılırken, heyette Bursa Emek Şube Başkanımız Nizamettin Bilik, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Mehmet Ali Akman, Ankara Şube Başkanımız İbrahim Biçer ve Toplu Sözleşmeler Daire Başkanımız Mahsun Turan yer aldı. MAİS A.Ş’yi ise İnsan Kaynakları Direktörü Cenap Binici ve Av. Alper Berber temsil etti.

Sözleşmenin ardından şube başkanlarımız örgütlü olduğu bölgelerde yer alan MAİS A.Ş. çalışanı üyelerimizle bir araya gelerek, toplu iş sözleşmesinden elden edilen kazanımlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan sözleşme üyelerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı.

Sözleşme 01.01.2020 tarihinden itibaren 2 yıl süreli olarak imzalandı. MAİS A.Ş. sözleşmesi tüm üyelerimize hayırlı olsun.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol