MAİS AŞ DE SÖZLEŞME İMZALANDI
MAİS AŞ DE SÖZLEŞME İMZALANDI

Sendikamız ile Mais AŞ. işyeri arasında yaklaşık dört buçuk aydır süren görüşmeler 25.04.2016 günü yapılan oturumda anlaşma sağlanarak sona erdi.


Sendikamız ile Mais AŞ arasında 25.04.2016 günü yapılan oturumda anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmaya göre sözleşme imza tarihinden önceki aylık net çıplak ücretleri 1.700 TL’nin altında olanların ücretleri 1.700 TL’ye yükseltilecek. Sonra da işyerinde çalışan bütün üyelerin aylık net çıplak ücretlerine kendilerinin işyerinde geçirdikleri her tam kıdem yılı için net 20 TL eklenecek. (Hizmet yılı x 20 TL/Ay)

 

Bu uygulamayla işletme genelinde ortalama ücret de aylık brüt 608 TL, net 425 TL artış sağlanırken, brüt 902 TL, net 630 TL’ye varan miktarlarda zam alan üyelerimiz oldu. Ücret zammı oransal olarak ortalamada % 29 iken, en yüksek artış ise % 57 oldu. Sosyal yardımlarda ise % 24 artış yapıldı.

 

İşyerinde uygulanmakta olan hayat ve sağlık sigortası uygulamasına ise devam edilecektir. Ücret ve sosyal yardımlarda sözleşmenin ikinci yılında enflasyon oranında artış yapılacak.

 

Sözleşme 01.01.2016 tarihinden itibaren 2 yıl süreli olarak imzalandı. Mais sözleşmesi tüm üyelerimize hayırlı olsun.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol