MAKİNA KİMYA EMEKÇİSİNİN GURUR GÜNÜ
MAKİNA KİMYA EMEKÇİSİNİN GURUR GÜNÜ

Yerli imkân ve kabiliyetlerle makina kimya emekçisinin ürettiği MPT-76 tüfeklerinin ilk teslimatı ve Uzun Menzilli Atış Poligonu Test Merkezi’nin açılışı, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın da katılımı ile Kırıkkale MKE Silah Fabrikasında gerçekleştirildi.


Yerli imkân ve kabiliyetlerle makine kimya emekçisinin ürettiği 500 adet MPT-76 tüfeğin Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatı ve Uzun Menzilli Atış Poligonu-Test Merkezi’nin açılışı, 11 Ocak 2017 tarihinde Kırıkkale MKE Silah Fabrikasında gerçekleştirildi. Açılış törenine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü Ahmet Taşkın, MKE Kırıkkale Silah ve Çelik Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu, Türk-İş Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

MPT-76 tüfeklerinin teslim töreninde bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık; “Makine Kimya’da tamamen yerli imkânlarla üretilen ve bugün ilk teslimatını gerçekleştireceğimiz MPT 76 tüfeği ile ülke olarak gurur duyuyoruz. MPT-76 üretiminde emeği geçen tüm makine kimya çalışanlarına ülkem adına teşekkür ediyorum” dedi. Milli Savunma Bakan Işık, konuşmasını tamamladıktan sonra bir adet MPT-76 tüfeğini, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak teslim ederek 500 adetlik MPT-76 tüfeğinin ilk teslimatını gerçekleştirmiş oldu.

Makine Kimya emekçisinin gururu olan MPT-76 tüfeği için Kara Kuvvetleri Komutanlığı 20 bin adet üretim siparişi vermişti. Seri üretim dönemi kapsamında 500 adetlik ilk kafile üretimi yaklaşık 1 yılda gerçekleştirildi. Kalan 19 bin 500 silahın üretim ve teslimatının ise bu yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol