MANİSA’DA ÜNİVERSİTE-SENDİKA BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
MANİSA’DA ÜNİVERSİTE-SENDİKA BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Celal Bayar Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ile Türk Metal Sendikası, Üniversite-Sendika Buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz katıldı.


Celal Bayar Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Bölümünün organizasyonu ile Üniversite- Sendika Buluşması organize edildi. Türk Metal Sendikasının davetli olduğu programa sendikamızdan Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz, Manisa 1 Nolu Şube Başkanımız Ercan Dereli ve Türk Metal MESS Ortak Eğitim Sorumlusu Mustafa Kemal Şen katıldı.  Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Demir de düzenlenen panelde konuşmacı olarak yer aldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 200’den fazla öğrencinin ve ÇEKO öğretim üyelerinin de katıldığı toplantıda Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz Türkiye’de Sendikacılık üzerine bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye’de sendikacılığın gelişimini ve Türk Metal Sendikası’nı anlattı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın eğitime ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümüne verdiği önem ve değerin de üniversiteler tarafından takdirle karşılandığını sözlerine ekleyen Kıymaz; Türk Metal’in üniversitelere kapısının sonuna kadar açık olduğunu, metal işçilerinin haklı davasında üniversitelerin bilimsel desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

ÇEKO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Necdet Bilgin de yaptığı konuşmasında Türk Metal Sendikası’nı üniversitelerinde ağırlamaktan mutlu olduklarını ve Akademek gibi bir programı düzenlemesinden dolayı da teşekkür etmek istediğini ifade etti. Türk Metal Ortak Eğitim Sorumlusu Mustafa Kemal Şen’de Sosyal Medya ve Kariyer isimli sunumu gerçekleştirdi.

ÇEKO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşen Sarı Gerşil de Türk Metal’in öğrencilere yönelik hizmetlerinden dolayı öğrenciler adına teşekkür etti.

Daha sonra konuşmacılara Teşekkür Belgesi takdim edildi. Buluşmaya katılan öğrenciler Türk Metal’in örgütlü olduğu Oerlikon Kaynak Fabrikasını ziyaret ederek teknik bir gezi gerçekleştirdi. Türk Metal temsilcilerinden de bilgi alan öğrenci ve öğretim üyeleri ziyaret sonrası toplu fotoğraf çektirdi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol