MERCEDES VE BORUSAN EMEKÇİLERİNDEN GENEL BAŞKANIMIZA BÜYÜK DESTEK!
MERCEDES VE BORUSAN EMEKÇİLERİNDEN GENEL BAŞKANIMIZA BÜYÜK DESTEK!

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, İstanbul 1 Nolu Şubemize bağlı Mercedes-Benz Türk ve Borusan Mannesmann çalışanları için düzenlenen eğitim programına katılarak, üyelerimizle bir araya geldi. Türk Metal-MESS Ortak Eğitim Program kapsamında Anadolu Hotels Downtown Ankara gerçekleştirilen eğitim programına 400 üyemiz katıldı.

Mercedes-Benz Türk ve Borusan Mannesmann çalışanlarından oluşan eğitim grubun açılış programında üyelerimize hitap eden Genel Başkanımız Kavlak, MESS ile tıkanan müzakerelere değinerek başladığı konuşmasında; “Dün, MESS’e bağlı işyerlerimizden gelen temsilci arkadaşlarımızla birlikteydik. Yaklaşık 700 arkadaşımızla birlikte olduk. Onlar bütün gün çok verimli bir çalışma yaparak, toplu iş sözleşme sürecinde bundan sonra izleyeceğimiz yol haritasını belirlediler. Mücadelemizin bundan sonraki aşamalarını kendi aralarında tartışarak, bize önerilerde bulundular. Şimdi biz de bu çalışmaları Yönetim Kurulumuzda ve Başkanlar Kurulumuzda değerlendirdik. Eylem planımızı belirledik. Cumartesi günü, yeni kurduğumuz Kapaklı Şubemizin Genel Kurulunda bu planı açıklayacağım. Kamuoyuyla, basınla ve dolayısıyla da sizlerle de paylaşacağım.” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak, MESS ile üyelerimizin alınterlerinin karşılığını almak için mücadele ettiğimiz süreçte gelinen noktayı özetleyerek konuşmasını şöyle tamamladı; “Şu anda arabulucu aşamasındayız. Arabulucu atandı, göreve başladı. Bugün saat 12’da tarafları ilk kez görüşmeye çağırdı. Görüşmeler yapıldı. Ancak sonuç alınamadı. İkinci görüşme ayın 3’ünde, 6’sında da arabulucu süreci tamamlanacak. Umuyorum ki, raporunu da 15 gün içinde tamamlayacak. Biz de, ayın 28’inde yeni kurduğumuz Kapaklı Şubemizin Genel Kurulunu yapacağız. Oradaki konuşmamı, Televizyondan canlı olarak yayınlayacağız. Oradan yalnız salondakilere değil tüm arkadaşlarıma sesleneceğim. Mutlaka bu yayını izlemenizi istiyorum. Çünkü asıl sözü orada söyleyeceğim. Ondan sonra bizi kimse tutamayacak. Mücadelemizin asıl fişeğini oradan ateşleyeceğiz. Sizden aldığımız fikirlerle yol haritasını oluşturacağız. Bunları da kararlılıkla uygulayacağız. Mücadele nasıl edilir, kavga nasıl verilir, helal ekmek nasıl kazanılır, dosta, düşmana göstereceğiz.” dedi.

***

Mercedes-Benz Türk ve Borusan Mannesmann çalışanları üyelerimiz için düzenlenen açılış programına Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar ve İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Mehmet Ali Akman’da katıldı.

***

Üyelerimiz, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a salona girişi sırasında yoğun ilgi ve sevgi gösterisinde bulundu. Üyelerimiz Genel Başkanımızın konuşması sırasında da Genel Başkanımıza duydukları güveni ve inancı attıkları slogan ve tezahüratlarla belirtirken, sözleşme öncesi tek bilek ve tek yürek olarak sendikalarının arkasında olduklarını gösterdiler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol