“MESAJIMIZ DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN”
“MESAJIMIZ DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN”

Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce Manisa 1 Nolu şubemizin genel kurulunda “çalışma hayatımızın genel sorunlarından bahsederek şube genel kurullarında konuşulanları herkes tarafından dikkate alınması gerektiğinin” altını çizdi.


Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce Manisa 1 Nolu şubemizin genel kurulunda Küreselleşmenin bugün geldiği boyuta dikkat çekerek küreselleşmenin çalışanlar ve yoksullar üzerindeki olumsuz etkilerine deyindi. Emekçilerin özgürce örgütlenmesinin ve toplu pazarlık düzenine kavuşmasının önüne engeller konulduğunu, işçilerin sömürülerek işten atıldığını, düşük ücret politikalarıyla açlığa mahkûm edildiğini iş sağlığı ve güvenliğinin geri plana atılarak işçilerin iş cinayetine kurban edildiğini belirtti.

Aslıyüce Türk Metal’in peş peşe sırası gelen şubelerin genel kurullarını gerçekleştirdiğini ve bu sürecin aynı zamanda ülkemizin genel seçimlere hazırlandığı döneme denk geldiğini ifade ederek; “Genel kurullarımız bir anlamda 'Türkiye'nin Nabzını' tutmak açısından ayrıca önem kazanmaktadır. Dolayısıyla, bu genel kurullarda konuşulanların, gerek bölgeden, gerekse ülkeden sorumlu siyasetçiler tarafından dikkate alınması gerekir. Çünkü buradan yükselen ses, sıradan bir ses değildir. Emeğin sesidir. İşçinin sesidir. Bu sese mutlaka kulak verilmelidir” diye herkesi işçilerin sesinin duymaya davet etti.

Aslıyüce’nin konuşması sık sık Manisalı metal işçileri tarafından alkışlarla ve sloganlarla kesilirken salonda büyük bir coşku ve heyecan vardı.

Aslıyüce kıdem tazminatının fona devredilmesine kesinlikle karşı olduklarını belirterek buradaki gerçek amacın herkesin kıdem tazminatı alması değil kıdem tazminatı hakkının budanması olduğunu söyledi. Aslıyüce ayrıca verilen mesajlarda politika aranmaması gerektiğini temsil ettiğimiz emekçi kardeşlerimizi düşündüğümüz için bu mesajların veriyoruz diyen Aslıyüce şöyle devam etti:

Bizim söylediklerimiz, mesajlarımız; daha güzel bir Türkiye içindir. Biz, ortak bir hedefi işaret ediyoruz Biz, Türkiye, mutlu insanların ülkesi olsun istiyoruz. Biz, sosyal güvence, sosyal refah istiyoruz. Herkes, insanca yaşasın, bunun için örgütlensin istiyoruz. Demokrasi diyoruz. Adalet istiyoruz. Değerli kardeşlerim, sorunlarımız çok işçi hak ve özgürlüklerine yönelik saldırılar hiç bitmiyor. Her geçen gün,  yeni bir saldırıyla karşı karşıyayız. Başta da söylediğim gibi, sendikalar varlık yokluk mücadelesi veriyorlar. Ancak bütün bunlar bizi umutsuzluğa sevk etmemeli. Biz kararlıyız bu saldırılar karşısında geri durmayacağız. Biz bunlara direneceğiz bugüne kadar yolları, caddeleri, meydanları doldurduk. Yine dolduracağız. Haklarımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz.

Manisa 1 Nolu şubemizin genel kuruluna Sendika, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden çok sayıda davetli katıldı. Katılanlar arasında;

Sarten Amb. San. A.Ş İdari İşler Müd. Yalçın Göçgüncü, Kerim Çelik San. A.Ş İnsan Kaynakları Cenk Günay, Componenta San. A.Ş  Jant Üretim Tesis Direktörü Önder Sönmez, Componenta San. A.Ş  Direktör Güngör Çetin, Componenta San. A.Ş İnsan Kaynakları Müd. Fatih Algan, İndesit Company San. A.Ş İnsan Kaynakları Müd. Atilla Saman, Franke Mutfak ve Banyo Sis. San. A.Ş Fabrika Müdürü Ahmet Hüseyni, Olgun Çelik San. A.Ş Fabrika Direktörü                Mehmet Ali Arpacık, Bosch San. A.Ş Teknik Genel Müd. İrfan Bayrak, Oerlikon San. A.Ş Üretim Müdürü Musa Gönül, Bursa Borçelik İdari İşler Müd. Serdar Özkaleli,  Bursa Componenta İnsan Kaynakları Müdürü Cem Beyaz,  Manisa Şehzadeler Belediye Bşk. Yard. Ahmet Songüler, Manisa Büyükşehir Daire Başkanı        Hasan Eryılmaz, Türk Yerel Hizmet Sen Şube Başkanı Mustafa Ali Algın, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Manisa Şube Bşk Osman Kurtulmuş, Manisa Emekliler Dern. Bşk Hasan Karaoğlu, Manisa Emekliler Dern. 2. Bşk Mehmet Akkoyun, Belediye İş Sendikası Manisa Şb Başkanı Adnan Akdağ, Güvenlik Ve Savunma İşçileri Sendikası Ege Bölge Bşk Ünal Keskin, Manisa MHP İl Başkanı Tanju Balatlı Manisa Berberler Ve Kuaförler Odası Başkanı  Ali Bartu, Manisa Berberler Ve Kuaförler Odası Başkan Yard. Ayhan Öci, Manisa Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı  Murat Öner, Manisa Güne Bakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mevlüt Çırakoğlu bulundu.

Sendikamızdan da Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım ve şube başkanlarımız katıldı.

Yapılan seçimler sonucunda;

Şube Başkanlığına Ercan Dereli, Şube Sekreterliğine İbrahim Karışma, Şube Mali Sekreterliğine Soner Arcan, Şube Teşkilat  Sekreterliğine Köksal Gündoğdu,  Şube Eğitim  Sekreterliğine Ümit Akyolu seçildiler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol