MESS İLE İLK GÖRÜŞMEMİZ 7 EKİM'DE!
MESS İLE İLK GÖRÜŞMEMİZ 7 EKİM'DE!

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, CMS Jant çalışanları için düzenlenen eğitim programı kapsamında 22 Eylül 2019 Pazar günü üyelerimizle Büyük Anadolu Didim Resort Hotel’de buluştu.

CMS Jant eğitim grubu için düzenlenen gala programında bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, MESS ile kısa bir süre sonra müzakerelere başlayacağımıza dikkat çektiği konuşmasında; “Taslağımızı 9 Eylül günü itibariyle MESS’e verdik. 7 Ekim itibariyle görüşmeler başlıyor. Bundan sonra bütün üyelerimizle her zamanki gibi kol kola gireceğiz, safları sıklaştıracağız, aramıza nifak sokulmasına izin vermeyeceğiz. Sadece Türk Metal’den gelen bilgiye itibar edeceğiz.  Gerektiğinde sabredip bekleyecek, gerektiğinde de kora kor mücadele edeceğiz.” dedi.

 “Yerli ve milli olmak sözle değil, eylemle oluyor.”

Genel Başkanımız Kavlak, CMS Jant işyerinin yeni fabrikasını önümüzdeki yıl faaliyete geçireceğini büyük bir gurur ve memnuniyetle öğrendiğini dile getirerek devam ettiği konuşmasında şunları söyledi: “CMS Jant her geçen gün büyüyor, güçleniyor. Buraya gelmeden önce önümüzdeki yıl dördüncü fabrikalarını hizmete sokacaklarını öğrendim. Yerli sanayimizin bu şekilde güçlenmesi bizlere gurur veriyor. Yerli ve milli olmak sözle değil işte böyle eylemle oluyor. Ben bu başarıdan dolayı yalnızca işverenlerimizi değil tezgâhları başında alın teri döken, işine, işyerine namusu gibi sahip çıkan yiğit Türk Metal emekçilerini de kutluyorum.”

 “Hiçbir zorluk bizi yıldıramaz. Çünkü arkamızda siz varsınız.”

Konuşmasına sendikamız Türk Metal’in, üyeleriyle birlikte hazırlayıp MESS’e sunduğu teklifi eleştirenlere Antalya’dan sonra bir kez de Didim seslenmek istediğini dile getirerek tamamlayan Genel Başkanımız Kavlak; “Uzun ve yorucu bir sürecin sonunda bildiğiniz taslağımız ortaya çıktı. Ardından yine aynı koro konuşmaya başladı. Ne dediler biliyor musunuz? Efendim işçi emeklileri yüzde 5 aldı. Memurlar ve memur emeklileri yüzde 4+4 aldı. Kamu işçileri ancak yüzde 8 alabildi. TÜPRAŞ işçilerine Yüksek Hakem Kurulu yüzde 6 verdi. Tekstil grup sözleşmesi yüzde 8 ile bitti. İşte bunları diyorlar. Yani diyorlar ki bu Türk Metal hayal görüyor. Herkes bunları alırken onlar daha yüksek alacağını sanıyor diyorlar. Ülkede ekonominin durumunu görmüyorlar diyorlar. Bunu diyenlere Türk Metal’i tanımayanlara, metal işçisini bilmeyenlere bir çift sözüm var. Görmeyen gözler görsün, duymayanlar kulaklar duysun istiyorum. Kardeşlerim, hiç birinizin gözü arkada kalmasın. 2017 sözleşmesinde nasıl büyük bir zafer elde etiysek. Şimdi de elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Elbette her sözleşme süreci zordur. Ama hiçbir zorluk bizi yıldıramaz. Çünkü arkamızda siz varsınız. Siz arkamızda olduğunuz sürece hiç endişelenmiyorum. Hiç korkmuyorum. Yine, işçi sınıfının yolunu biz açacağız. Yine Meydanları yine biz ısıtacağız. Yine Kazanımlarımıza, yenilerini ekleyeceğiz. Yine, en yüksek refah payını biz alacağız. Yine, en iyi sözleşmeyi biz imzalayacağız.” dedi.

***

CMS Jant çalışanı 650 üyemizin katıldığı programda CMS Jant CEO’su Ünal Kocaman da bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında ülkemiz ekonomisinde yaşanan gelişmelere değinen Kocaman; “Ekonomik şartlara rağmen Her gün büyüyoruz. Bu gibi faaliyetlerin devamı gelecek. İş yoğunluğundan dolayı geçen yıllarda gerçekleştiremedik.” dedi. CMS Jant eğitim grubu için düzenlenen gecede ayrıca 10 yıllı dolduran üyelerimize de birer plaket takdim edildi.

***

CMS Jant çalışanı üyelerimiz için Didim’de düzenlenen programa CMS İnsan Kaynakları Direktörü Zehra Armağan Akça, Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ, İzmir Şube Başkanımız Mürsel Öcal, Manisa 1 Nolu Şube Başkanımız Ercan Dereli ile Kırıkkale Şube Başkanımız Murat Demirbaş da katıldı.

***

CMS Jant çalışanı üyelerimiz, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın otele girişi ve gala programının düzenlediği alana gelişi sırasında yoğun ilgi ve sevgi gösterisinde bulundu. CMS Jant çalışanı üyelerimiz Genel Başkanımızın konuşması sırasında da Genel Başkanımıza duydukları inancı ve  sevgiyi attıkları slogan ve tezahüratlarla belirtirken, sözleşme öncesi tek bilek ve tek yürek olarak sendikalarının arkasında olduklarını gösterdiler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol