MESS’E ÇAĞRI
MESS’E ÇAĞRI

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Gebze 1 Nolu Şubemizin 3. Olağan genel Kurulunda yaptığı konuşmada 1 Aralık’ta yapılacak toplu sözleşme görüşmesi için MESS’e çağrıda bulundu.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Gebze 1 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Burada oy birliği ile Divan Başkanı seçilen Genel başkanımız Kavlak; burada yaptığı konuşmasında MESS Toplu İş Sözleşmesi sürecini değerlendirdi. MESS’e çağrıda bulunan Kavlak; geçtiğimiz salı günü yapılan son arabulucu toplantısında da bir ilerleme kaydedilemediğini belirterek “MESS'le Aralık ayının 1'inde, bir toplantı daha yapacağız. Bugüne kadar ki toplantılara Genel Başkan Yardımcımız ve Şube Başkanlarımız katıldılar. Ancak artık sona yaklaşıyoruz. O nedenle bu toplantıya ilk kez ben de katılacağım. Tekrar ediyorum... Gelin, bu toplantıda bir adım atın. Kimseyi sokağa dökmeden, alanlara indirmeden, bu işi diyalogla, uzlaşarak, masada çözme iradenizi gösterin. Açıkça söylüyorum: Bizim tercihimiz budur. Biz, dostça bir arada yaşamaktan yanayız. Çünkü öyle ya da böyle uzlaşmak zorundayız. Çünkü bizler sosyal taraflarız, Eninde sonunda bir arada çalışacak, bir arada yaşayacağız. Buna mecburuz” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak Türkiye’de meydana gelen iş kazaları sonrası sendikaların hedef tahtası haline getirildiği belirterek şunları söyledi:

Biz sendikalarımızı günah keçisi yaptırmayız. Çünkü biz neyin ne olduğunu iyi biliyoruz. Yıllardır bağırıyoruz. Toplantılar, mitingler yapıyoruz. Sesimizi duyuramıyoruz. O halde suçlu biz değiliz… Suçlular, bizim sesimizi duymayanlardır. Bizi görmeyenlerdir. Bu ülkede kölelik düzenini hakim kılmak isteyenlerdir. İşçilerimizi kar hırsı uğruna ölüme gönderenlerdir. Özelleştirmeleri sihirli değnek gibi topluma sunanlardır. Üretim fazlası için insanları köle gibi çalıştıranlardır. Buraları denetlemeyen, ahbap çavuş ilişkileriyle denetler gibi yapanlardır. Bütün bunlara göz yumanlardır. Sorumlu asla sendikalar değildir, olmayacaktır.

Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilirken salona görülmeye değer bir coşku ve heyecan hâkimdi. Kavlak konuşmasında Türk Metal’in birlik ve beraberliğine de atıfta bulundu:

Ne mutlu bize ki, ortak bir amacın etrafında birleşebiliyoruz. Ne mutlu bize ki, ortak bir sevdanın yoluna baş koyabiliyoruz. Bu birlik ve beraberlik, emeğin sarsılmaz kalesi olan Türk Metal Sendikası'nı her geçen gün daha da güçlendirecek. Dünya dönecek, hayat akıp gidecek, sizler burada oldukça, bu ulu çınar, emeğin tarihine,

Altın harflerle yazılacak.

Kavlak yaptığı konuşmada ayrıca TÜRK-İŞ’in de yapmış olduğu çalışmalara değindi, vergi adaletsizliği konusunda girişimde bulunduklarını ifade etti. Sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Bu günlerde, 2015 Yılı Bütçesi Yüce Meclisimizde görüşülüyor. TÜRK-İŞ olarak Sayın Maliye Bakanına bir mektup yazdık. Ücretliler aleyhine var olan çarpık yapının değiştirilmesini istedik. Emek üzerindeki vergi yükünün azaltılmasını talep ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Vergi düzeninde adaleti sağlayana kadar.

Genel Kurula çok sayıda davetli katıldı. TÜRK-İŞ 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Genel Sekreterimiz Yücel Yücel, Şube Başkanlarımız, Deriteks Sendikası Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, Sağlık-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bülent Gökmen, HP Pelzer Pimsa İnsan Kaynakları Müd. Kemal Oral, Arçelik LG İnsan Kaynakları Yöneticisi Hakan Yaşa Arçelik LG İnsan Kaynakları Tuncer Oflu, Aygaz İnsan Kaynakları Argun Murat Ercan, Pimsa Adler İK Müdürü Hakan Baştuğ, Beyçelik İK Müdürü Selim Eşme, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sendikal camiadan ve bürokrasiden pek çok kişi katıldı.

Yapılan seçimler sonucunda;

Şeref Özcan Şube Başkanlığı’na

Metin Demir Şube Sekreterliği’ne

Selim Kurt Şube Mali Sekreterliğine

Tahir Tümen Şube teşkilatlanma Sekreterliği’ne

Ayhan Bayraktar Şube Eğitim Sekreterliğine seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol