MESS’E İLK UYARI EYLEMİ!
MESS’E İLK UYARI EYLEMİ!

Sendikamız Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında 5 Ekim 2017 tarihinde başlayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde uyuşmazlık tutanağının tutulmasının ardından, MESS’e karşı ilk uyarı eylemi bugün (1 Aralık 2017) yapıldı.

MESS’in İstanbul’daki Genel Merkezi ile Ankara, Bursa ve İzmir’deki bölge temsilciliklerine siyah çelenk bırakan üyelerimiz MESS’e karşı ilk uyarısını yaptı. Dört ilde eş zamanlı olarak yapılan protesto eyleminde, üyelerimizin haklı taleplerinin dile getirildiği bir basın bildirisi de kamuoyu ile paylaşıldı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Sendikamız Türk Metal ve Metal Sanayii İşverenleri Sendikası MESS arasında 5 Ekim 2017 günü başlayan ve bugün de devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, uyuşmazlıkla sonuçlandı.

Sendikamız Türk Metal’in dün toplanan Başkanlar Kurulu toplantısı sonrasında yayımlanan bildiride, MESS’in bu dayatmalarının devam etmesi halinde, etkili ve yaygın eylemlerin başlayacağı ilan edilmiştir.

Buna rağmen MESS Yönetimi, umursamaz ve uzlaşmaz tutumunu sürdürmüş, çalışma barışını ve sosyal diyaloğu hiçe sayarak sürecin tıkanmasına neden olmuştur.

Türk Metal üyesinin emeğini, alınterini hiçe sayan MESS, bütün çağrılarımıza ve uyarılarımıza rağmen, adına kırmızıçizgi dedikleri dayatmaları, sendikamıza karşı masaya getirmiş, önerdikleri ücret artışı ile önümüzdeki günlerde başlatacağımız eylemlerin fitilini ateşlemiştir.

Buradan ilan ediyoruz: sendikamız Türk Metal kararlıdır… Bugünden itibaren MESS’e bağlı tüm işyerlerinde fazla mesaiye kalmayacağız. Hiçe sayılan emeğimizin değeri anlaşılana kadar, alınterimizin karşılığı verilene kadar, fazla mesailer kaldırılmıştır.

Başkanlar Kurulumuzun açıkladığı gibi önümüzdeki haftadan itibaren etkili ve yaygın eylemler başlatılacaktır. Kimse unutmasın ki, emeğimiz ve ekmeğimiz bizim onurumuzdur. Onurumuzu kimseye çiğnetmeyiz. Bu çelengi, Türk işçisinin emeğini hiçe sayan anlayışı, protesto etmek için buraya bırakıyoruz. Ve bir kez daha haykırıyoruz: İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız…”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol