MESS’İN %6,4’LÜK YENİ TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİK
MESS’İN %6,4’LÜK YENİ TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİK

Sendikamız Türk Metal’in, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürüttüğü Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde Arabulucu aşaması sonrası MESS tarafından yapılan görüşme talebi üzerine taraflar 11 Ocak 2018 tarihinde saat 14.00’da İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelmişlerdir.

Yapılan toplantıda anlaşmazlık konusu maddeler üzerinde yeniden müzakere yapılmış, Fazla Çalışmalar başlıklı Madde 28, Ek Madde 3 üzerinde anlaşma sağlanmıştır.

Ayrıca sözleşmenin eki niteliğindeki İç Yönetmelik güncellenmiş ve tutanak altına alınmıştır.

Toplantının sonunda daha önce vermiş oldukları 3,2’lik ücret teklifini revize ederek ilk 6 ay için işyeri ortalamasının % 6,4’ü olarak, sosyal yardımlarda ise ilk yıl için % 12,8 olarak artış önermişlerdir. MESS’in yeni ücret ve sosyal haklarda artış teklifi kabul edilmemiştir.

09.01.2018 tarihinde Başkanlar Kurulu’muzda alınan kararlar doğrultusunda eylem takvimi tavizsiz uygulanacaktır.

Yasal mevzuata göre arabulucu raporu sendikamıza iletilmeden grev kararı ile grev uygulama kararı alınamaz. Ancak sendikamız arabulucu raporunu aldığı anda, gerek grev kararını gerekse uygulama kararını zaman geçirmeden alacaktır.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol