MESS’TE 5. OTURUM TAMAMLANDI
MESS’TE 5. OTURUM TAMAMLANDI

Sendikamız Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında devam eden 2017 Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde beşinci oturum bugün (13 Kasım 2017) Ankara da toplandı.

Sendikamız Türk Metal’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen beşinci oturumda, Madde 56 Temizlik Malzemesi ile Madde 77 Ödemeler sendikamızın önerdiği şekliyle aynen kabul edildi.

MESS, Madde 25 Çalışma Süreleri ve İşin Düzenlenmesinde “denkleştirme ve telafi çalışması”,  Madde 40 İkramiyeler de “fiili çalışma süresiyle orantılı ikramiye ödemesi”, Madde 62 Deneme Süresinde “sürenin 4 ay'a çıkarılması” ve İç Yönetmelikte “şekil ve içerikle” ilgili teklifte bulundu. MESS’in teklifleri kabul edilmeyerek ertelendi.

Müzakerelerin beşinci oturumunda ayrıca Madde 30 Ulusal Bayram ve Genel Tatiller,  Madde 60 İşin Yapılış Süresinin İlk kez Belirlenmesi veya Değiştirilmesi, Madde 76 Müteferrik Hükümler, Ek Madde 3, Ek Madde 9 ve Ek Madde 12 üzerinde de anlaşma sağlanamayarak ertelendi. 

Sendikamız ile MESS arasındaki müzakerelere 1 Aralık 2017 tarihinde saat 10.00’da İstanbul da yapılacak altıncı oturumla devam edilecek.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol