MESS-TÜRK METAL SÖZLEŞMESİNDE SÜREÇ BAŞLADI!
MESS-TÜRK METAL SÖZLEŞMESİNDE SÜREÇ BAŞLADI!

Sendikamız Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yaklaşık 112 bin üyemizi ilgilendiren, 2019 Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri 7 Ekim 2019 Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleştirilen ilk oturumla başladı.

MESS’in Merkez Bürosunda düzenlenen ilk oturumun başında sendikamız adına Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ, MESS adına MESS Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kafadar söz alarak müzakerelerin Türk sanayisine ve Türk işçisine hayırlı olması dileklerini ifade ettiler.

Açış konuşmalarının ardından müzakerelere başlandı. Yapılan görüşmelerde 14 madde, sendikamızın önerdiği şekliyle aynen kabul edilerek tutanak altına alındı. Müzakereler sırasında MESS tarafı sözleşmenin 3 yıllık olmasını öngören bir teklif verdi. Sendikamız bu teklifi reddetti. Bunun üzerine bu teklif daha sonra görüşülmek üzere ertelendi.

2019 MESS Grup Toplu İş Sözleşme müzakerelerinde ikinci oturum için taraflar, 21 Ekim 2019 tarihinde saat 10.00’da İstanbul da yeniden bir araya gelecek.

İstanbul’da gerçekleştirilen ilk oturuma sendikamız, Genel Başkan Yardımcılarımız Uysal Altundağ, Halil Faki Erdal ve Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz’la birlikte şube başkanları ve Toplu İş Sözleşmesi Dairemiz yetkililerinin yer aldığı bir heyetle temsil edildi. MESS ise Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Kafadar, Haydar Yenigün ile Genel Sekreter Özgür Barut ve beraberindeki heyetle katıldı. 

İşte ilk oturumda kabul edilen maddeler;

  1. Madde 1        Tanımlamalar
  2. Madde 2        Amaç
  3. Madde 3        Tarafların Tanınması
  4. Madde 4        Tarafların Temsili
  5. Madde 5        Tarafların Sorumluluğu
  6. Madde 6         Kapsam ve Yararlanma
  7. Madde 10      Muvafakata Bağlı Kesintiler
  8. Madde 19       Şikâyet Kademeleri
  9. Madde 20       Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulu
  10. Madde 21       Özel Hakem
  11. Madde 22       Özel Hakem Kurulu ve Çalışma Usulü
  12. Madde 59       İş ve İşyeri Değişikliği
  13. Madde 62       Tutukluluk, Gözetim Altına Alınma ve Mahkumiyet
  14. Madde 63       Çalışma Belgesi

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol