METAL İŞÇİLERİ MÜCADELEATEŞİNİ YAKTI!
METAL İŞÇİLERİ MÜCADELEATEŞİNİ YAKTI!

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İstanbul 1 Nolu Şubemiz Genişletilmiş Temsilciler Meclisi toplantısında konuştu: Metal işçileri mücadele ateşini yakmıştır!


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İstanbul 1 Nolu Şubemiz Genişletilmiş Temsilciler Meclisi toplantısında metal işçilerinin mücadele ateşini yaktığını söyleyerek “Bugün buradan yaktığımız bu mücadele ateşi, ülkemizin dört bir yanına yayılacak. Çoban ateşlerine dönüşecek. Nerede metal işçisi varsa, mücadele orada ateşlenecek. O ateş yolumuzu aydınlatacak. Metal işçisinin yolunu aydınlatacak. Mücadelemizi kazanana kadar da bu ateş sönmeyecek” dedi.

İstanbul Genişletilmiş Temsilciler Meclisi toplantımız İstanbul şubemiz toplantı salonunda gerçekleşti. Salonu dolduran metal işçilerine seslenen Genel Başkanımız Kavlak; dün ( 03.04.2013) tarihinde gerçekleşen eylemlerimize katılan metal işçilerine selam gönderdi:

Dün Türk Metal'in 31 şubesinde 8 temsilciliğinde toplamda 32 ilimizde 60 bin metal işçisi bu mücadelenin fitilini ateşledi. Yollarda sel gibi akan, MESS'e ilk tepkisini gösteren, Ülkemizin bütün metal işçilerinin duygularına tercüman olan, Bu haklı davanın bayrağını göndere çeken, İnançlı, kararlı, gözü pek, davasına sahip çıkan MESS'in dayatmacı tavrına karşı onurlu ilk direnişlerini gerçekleştiren 150 bin metal işçisine selam olsun.

Kavlak; sözleşmenin de önemine değinerek sözleşmenin onur sözleşmesi olduğunun altını çizdi:

Bu sözleşme bizim için geçmişte yaptığımız sözleşmelerden farklıdır. Bu sözleşmede amacımız yalnızca zam almak değildir.

Masada görüşülen maddelerle de sınırlı değildir. Bu sözleşme bizim için bir onur sözleşmesidir. Bu sözleşme,  metal işçisinin onur sözleşmesidir.

Bakmayın siz o söylenenlere. Aldırmayın sizlere kara çalanlara. Duygu sömürüsü yapanlara.

Bizim acılarımız, sorunlarımız, dertlerimiz üzerinden prim yapanlara. Varlıklarını bizim mutsuzluğumuz üzerinden sağlayanlara. Bize varlık, refah, esenlik değil, yokluk, sıkıntı vad edenlere İnanmayın onlara.

Biz Türk Metaliz. Biz metal işçisinin onurunu korumak için yola çıktık. Metal işçisine bir söz verdik.

Bir hak davasını omuzladık.

Konuşması sık sık metal işçileri tarafından alkışlarla ve sloganlarla kesilen Kavlak; konuşmasında sözleşmede MESS’in kıstas aldığı enflasyon hesabını eleştirdi ve şunları söyledi:

Sözleşmede, işçinin muhatap olduğu enflasyon kalemleri yerine, genel enflasyon rakamları dikkate alınıyor. Mesela, 2012 yılının enflasyonuna bakalım.TÜİK, sözleşmenin bittiği 6 aylık enflasyonu 1.14 olarak açıkladı. MESS müzakere için 1.14'ü baz alıyor. Bu rakamın gerçeklerle, hayatla, sokakla hiçbir ilgisi yok. Çünkü TÜİK, enflasyon hesabında başka kalemleri dikkate alıyor. Bu enflasyon sepeti işçinin hesabına uymuyor. İşçinin günlük hayatında gerekli olan kalemlerdeki enflasyona baktığımızda, bu rakamın çok daha yükseklerde olduğu görülecektir.

Mesela, doğalgaz, elektrik, odun-kömür yüzde 20'den fazla, Su, ulaşım yüzde 15'ten fazla, Ekmek, ayçiçeği yağı, deterjan, tavuk, makarna yüzde 10'dan fazla zamlandı. Bunlar da TÜİK'in rakamları.

Bunlar nere, Açıklanan yıllık enflasyon nere. Ama işveren işine geleni seçiyor, önümüze 1.14'ü çıkarıyor.

Kavlak MESS’in önerdiği esnek çalışma ve ikramiyeler konusunu da gündeme getirdi ve şunları kaydetti:

Bunlar da yetmezmiş gibi, bir de esnek çalışmayı dayatıyor. İkramiyelerde kıstalyem esasını getirmek istiyor. Fazla mesai ödemek istemiyor. İş olmadığı zaman işçi çalışmasın, gerektiğinde kısa süreli çalıştıralım diyorlar.

Kavlak konuşmasının ardından bütün metal işçilerini tekrar selamlayarak salondan ayrıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol