METAL İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARI DÜNYA TURUNDA…
METAL İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARI DÜNYA TURUNDA…

Türk Metal - Metal Çocuk Arkadaş Kulübüne üye metal işçilerinin eğitimlerinde başarılı çocuklarından 52 çocuk guruplar halinde Rusya’ya, Başkordistan’a ve Moldova’ya birer hafta süreyle kampa gönderildi.


Metal Çocukların uçakla gerçekleştirdikleri bu ziyaretler Türk Metal Sendikası’nın sosyal sendikacılık anlayışının bir yansıması oldu. Sadece üyelerine değil, üyelerinin eş ve çocuklarına da hizmet götürmeyi kendine şiar edinen Türk Metal her yıl olduğu gibi bu yıl da metal çocukları unutmadı. 52 Metal Çocuk Kulübü üyesi çocuğumuz ziyaret ettikleri ülkelerde oranın çocukları ile bir araya geldiler. Yabancı çocuklarla dostluklar kuran, farklı kültürleri tanıyan metal çocuklar, yabancı dilin ne kadar önemli olduğunu da bu ziyaretlerle birlikte bir kez daha keşfettiler, ufuklarını genişleterek geleceğe daha farklı bakmalarını sağladılar. Kamplarda sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunan metal çocuklar çeşitli müsabakalara katıldılar. Dereceye girenlere ödülleri verilirken, çocuklar hayatta unutamayacakları bir deneyim yaşadılar.

Türk Metal Sendikası genel merkezden ve şubelerden refakatçilerle gerçekleştirilen ziyaretlerde çocuklarımız her hangi bir sorunla karşılaşmadan yurda döndüler.  Yurda dönen çocuklar şubelerini de ziyaret ederek Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a teşekkürlerini ve sendikamızın böyle bir faaliyetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Rusya:

06-12 Temmuz tarihlerinde 15 Metal Çocuk Kulübü üyemiz Rusya Vladimir Bölgesi’nde bulunan Savunma Sanayi Sendikasına bağlı Silah Fabrikası İzci Kampı’nda bir hafta süreyle konuk oldular. Kamp süresi boyunca gezilerle ve sosyal aktivitelerle zaman geçiren Metal Çocuklar Rusya’nın tarihi Suzdal, Vladimir ve Kuvrov şehirlerini gezdiler. Metal çocuklar aynı zamanda dönüş yolunda dünyaca ünlü Rusya’nın Başkenti Moskova şehrini ve şehirdeki Kızıl Meydan’ı da gezme fırsatı buldular…

Başkordistan:

13-20 Temmuz tarihlerinde 17 Metal Çocuk Kulübü üyesi Rusya’nın Başkordistan Cumhuriyeti’nin Ufa’da bulunan Makine İşçileri Sendikası İzci Kampında ağırlandılar. Bir haftalık ziyaret sırasında Ufa şehrinin tarihi ve tabii yerlerini ziyaret eden çocuklarımız ayrıca Başkordistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Amirhan Samirhanov ve Başkordistan Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nikolay Lifanov tarafından kabul edildiler. UAMİF Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Turajan Raupov Başkordistan İşçi Sen. Konf. Başkanlar Kurulu toplantısına katılarak UAMİF ve Türk Metal Sendikası hakkında güncel bilgiler verdi.

Moldova:

03-09 Ağustos tarihlerinde Moldova Oto ve Tarım Makineleri İmalat Sanayi İşçileri Sendikası’nın daveti üzerine 25 Metal Çocuk Arkadaş Kulübü üyesi ve aynı zamanda metal işçisi çocuğu Moldova’nın Kişinev şehrinde misafir edildi. Kişinev şehrinin tarihi ve tabii yerlerini, Karpuz Festivalini, Manastırı gezerek Moldova kültürünü tanıdılar… Moldova’da ayrıca Osmanlı’nın 300 yıl boyunca hakim olduğu toprakları ziyaret ederek kendi tarihlerine dair bilgiler de edindiler.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol