METAL İŞÇİLERİNİN TERCİHİ ARTIK BELLİ
METAL İŞÇİLERİNİN TERCİHİ ARTIK BELLİ

Metal iş kolunda çalışan 1 milyon 413 bin 151 metal işçisinin 164 bini sendikamıza üye olarak  TÜRK METAL’i Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası yaptı ve bir yeni başarıya daha imza attı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan, 2014 Ocak Ayı İşkolu İstatistikleri Resmi Gazete'de yayımlandı. İstatistiklere göre kayıtlı işçi sayısı 11 milyon 600 bin, sendikalı işçi sayısı 1 milyon 96 bin ve sendikalaşma oranı yüzde 9.45 olarak gerçekleşti. Yayınlanan istatistiklere göre Türk-İş'in 2, Hak-İş'in 8, DİSK'in 15 sendikası barajı geçemedi.

Yayımlanan istatistikler, Türkiye’nin örgütlenme konusunda en doğru adımlar atan sendikasının TÜRK METAL olduğunu bir kez daha vurguladı.

Metal işkolunda çalışan 1 milyon 413 bin 151 metal işçisinin yüzde 11,63’ü sendikamız Türk Metal’in üyesi. İşkolumuzdaki diğer 8 sendikanın toplam üye sayısı ise Türk Metal’in 1/3’ü kadar bile değil… Önümüzdeki 4 yıl içinde, olan işkolumuzda barajın altında kalma endişesini yaşayan diğer sendikaların,  önümüzdeki 4 yıl içinde yüzde 3 barajının uygulamaya girmesi nedeniyle toplu sözleşme sisteminin dışında kalması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol