METAL İŞÇİSİ OYUNU BOZDU… YİNE TÜRK METAL DEDİ…
METAL İŞÇİSİ OYUNU BOZDU… YİNE TÜRK METAL DEDİ…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Ocak 2016 itibariyle İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin İstatistikler açıklandı. Türk Metal 181.838 üye sayısı ile sadece metal işkolunda değil, tüm iş kolları içinde en fazla üyeye sahip sendika olma özelliğini de korudu.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Sosyal Güvelik Kurumu (SGK) verilerine dayanarak hazırlanan ve her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki kez açıklanan Çalışma Hayatı İstatistiklerinin Ocak 2016 dönemi rakamları kamuoyuna 30 Ocak Cumartesi günü açıklandı. Yapılan açıklamada Türkiye’de 1.514.053 sendikalı işçi olduğu ve Türkiye’de sendikalaşma oranının %11.96 olduğu belirtildi.

Böylece 2015 yılının ilk aylarından itibaren sendikamız Türk Metal üzerine oynanan oyunlar da boşa çıkmış oldu. Yine Çalışma Hayatı istatistikleri bir kez daha metal işçisinin kendisine oynanan kötü oyunları bozduğunu da ispatladı.  İstatistiklere göre Türk Metal önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye’nin en çok üyeye sahip sendikası olurken,  181.838 üye sayısı ile zirvedeki yerini korudu.

Açıklanan rakamları değerlendiren Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, “Türkiye’nin en çok üyeye sahip işçi sendikası olmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu ifade ederken , “2015 yılında metal işçisi üzerine kurulan kara propagandalara, tüm olumsuz gelişmelere rağmen metal işçisi yine Türk Metal’i seçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının açıkladığı istatistikler bunun en büyük göstergesidir. Bu başarı metal işçilerinin başarısı, bu başarı, Türk Metal’de örgütlenmek için mücadele edenlerin başarısıdır. Türkiye’de alın teri döken, emeğinin ve ekmeğinin hakkını arayan ve Türk Metal’de örgütlenen bütün metal işçilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol