MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ SİLAH FABRİKASI ÇALIŞANLARININDIR!
MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ SİLAH FABRİKASI ÇALIŞANLARININDIR!

Kırıkkale’de MKE Fabrikalarını ziyaret eden Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, Destek Bölge Müdürlüğünde de üyelerimizle bir araya geldi.


Bir süredir Kırıkkale’de Makine Kimya Endüstrisi’nin Kırıkkale’deki fabrikalarını ziyaret ederek hem üyelerimizle bir araya gelen hem de fabrika müdürleri ile görüşen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak 10 Nisan’da Ağır Silah ve Çelik Fabrikası ile Destek Bölge Müdürlüğü’ne gitti.  Kırıkkale’nin yeni Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya da hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Kavlak; akşam da MKE işçilerine yemekte hitap etti. Yemekte yaptığı konuşmasında “Milli Piyade Tüfeği Makine Kimya Silah Fabrikası çalışanlarının olmalıdır ve onların kalmalıdır” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak; ilk olarak Ağır Silah ve Çelik Fabrikası’nı ziyaret etti. Burada üyelerimizi tezgâhları başında ziyaret ederek sohbet eden Kavlak; Fabrika Müdürü Faruk Yenal’le de bir araya geldi. Fabrikanın durumu hakkında bilgi alan Kavlak; Türk Metal’in de yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Buradan MKE Destek Bölge Müdürlüğü’ne geçen Kavlak; üyelerimizle buluştu. Üyelerimize hitap ederken kendilerinden gelen soruları da cevaplandırdı. Destek Bölge Müdürü Tayyar Tarık Pehlivanlı’yı makamına ziyaret eden Kavlak “MKE Kırıkkale Fabrikalarına uzun süredir böyle bir ziyareti amaçladıklarını ancak bu günlere kısmet olduğunu” ifade etti.

Kavlak daha sonra Kırıkkale’ye yeni seçilen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Başkan Saygılı; “Türk Metal’in Türkiye’de en çok bilinen büyük ve güçlü bir sendika olduğunu” belirtti. Genel Başkanımız Kavlak da Kırıkkale’de Makine Kimya emekçilerinin Türk Metal’in kuruluşunda çok büyük emeklerinin olduğunu kaydetti.

Ziyaretler sırasında Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce, Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ve Kırıkkale Şube Başkanımız Mürsel Öcal ve Kırıkkale Şube Yönetimimiz de hazır bulundu.

MKE EMEKÇİLERİ İLE AKŞAM YEME\304\236İ

Makine Kimya Endüstrisi Kırıkkale Fabrikalarında çalışan yaklaşık 1000 emekçimiz ile akşam yemeğinde bir araya gelen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak yemek sonrasında emekçilere hitap etti. Yemeğe Kırıkkale Valisi Ali Kolat, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Makine Kimya Endüstrisi Kırıkkale Fabrikalarının Müdürleri de katıldı.

Öncelikle kürsüye çıkan Kırıkkale Valisi Ali Kolat; “Türk Metal gibi işçiyi ve emeği merkezine alan bir sendika ile akşam yemeğinde bir araya gelmekten mutlu olduğunu” ifade etti.

Daha sonra kürsüye çıkan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay; Türk Metal’in Makine Kimya ile olan sıkı bağına dikkat çekti. Kamu Toplu Sözleşme süreçlerini yakından takip ettiğini belirten Atalay; bu süreçte TÜRK-İŞ olarak her zaman Türk Metal’e destek verildiğini ve verilmeye de devam edeceklerini söyledi.  Atalay’ın konuşması MKE emekçileri tarafından büyük bir coşkuyla alkışlandı.

Atalay’dan sonra kürsüye çıkan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Kırıkkale’nin Türk Metal’in kuruluşunda büyük emeği olduğunun altını çizdi ve Türk Metal’in MKE emekçilerine yönelik son birkaç yıl içinde elde ettiği kazanımlarından bahsetti.

“Ayrı kaldığımız dönemde yaşadığınız hak kayıplarını gidermek için çok çalıştık” diyen Kavlak; Sizlere, TÜRK-İŞ’in hükümetlerle imzaladığı kamu protokolünden başka hak alamayanlara inat, ek haklar aldık” dedi, hak kayıplarınızın önemli bir kısmını da telafi ettiklerini vurguladı.

Kavlak şunları söyledi:

Bakın; Makine Kimya işçisinin kamu protokolünün dışında aylık 80 Lira ekstra almasını sağladık. Gece zammını aldık.  Fazla çalışmalara mesai almaya başladık. Daha önce 4 taksitte verilen banka promosyonlarını hem yükselttik, hem de bir seferde ödettirdik. Emekli olan işçilerin yüzde onu kadar yeni işçi alınıyordu, bunu yüzde elliye çıkardık. Ortaya koyduğumuz projelerle, Kuruma 700 yeni işçi alımını sağladık. Üye çocuklarına ücretsiz kurslar açtık. Hizmet tespiti davalarını kazandık.-Askerlik dönüşü ücret kaybına uğrayan bine yakın arkadaşımız için davalar açtık. Davaların bir kısmı Yargıtay aşamasında. Yargıtay’ın onaması halinde, bu arkadaşlarımız geçmişe dönük olarak 7-8 bin lira alabilecekler. Sizler için yapılmış, ancak kötü duruma gelmiş bütün sosyal tesislerin yenilenmesini sağladık. Yemekhanemizi yeniledik, servisi kaliteli hale getirdik.

Kavlak ayrıca MKE Kırıkkale Fabrikalarının gelişmesinde büyük katkı sağlayacak projeler konusunda Vali Ali Kolat’tan destek istedi. “Makine Kimya, Kırıkkale’yi besleyen, büyüten can damarıdır. Ve bu damara kan pompalayan, benim fedakâr emekçi arkadaşlarımdır. Bozkırın ortasındaki bu şehri 21. Yüzyıla taşıyan, modern Kırıkkale’yi kuran Çalışanların vatan sevgisi ve özverisidir” diyen Kavlak; “Kırıkkale’nin en büyük, mülki amiri olarak, Sizin de en az bizler kadar gurur duyacağınız, bazı projelerin altına imza atmak üzereyiz. Makine Kimya Silah Fabrikasında son derece önemli ve milli bir projenin sonuna gelmek üzereyiz” dedi ve şöyle devam etti:

Mühendisliğinden işçiliğine, işçiliğinden üretimine, üretiminden montajına, montajından test ve deneylerine kadar yüzde yüz yerli olan, tamamıyla bu toprağın işçisinin ve mühendisinin alın teri ve göz nuru olan Milli Piyade Tüfeğinin seri üretim aşamasına gelmek üzereyiz.

Şu ana kadar ürettiğimiz 200 test üretimi bu ayın sonuna kadar tamamlanacak ve seri üretim aşamasına geçeceğiz. Fakat birileri, her şeyiyle Kırıkkaleli, Makine Kimyalı olan bu tüfeğin üretimini bizden alıp özel sektöre vermek istiyor. Milli Piyade Tüfeği Makine Kimya Silah Fabrikası çalışanlarının olmalıdır ve onların kalmalıdır.

Sayın Valim;

Bir diğer gelişme de Ağır Silah Ve Çelik Fabrikasında vakumlu çelik üretimi ile ilgili ihale son aşamasındadır. Bu ihale ile 4500 tonluk dövme pres tezgahı alacağız. Bu tezgahı alırsak Türkiye’nin yıllık 300.000 ton olan ihtiyacının 120 bin tonunu Ağır Silah Ve Çelik Fabrikası karşılayacak Fabrika 300 Milyon Lira ciro yapacak. 200 yeni işçi işe girecek. Böylelikle Kırıkkale’miz bir sanayi şehri olma yolunda dev bir adımı daha geride bırakacak. Bu iki proje de sadece Türk Metal Sendikası ve Makine Kimya çalışanlarının meselesi değildir. Tüm Kırıkkale’de yaşayanların meselesidir. Başta Sayın Başbakan Yardımcımız olmak üzere Milletvekillerimizin,  belediye başkanımızın ve Sayın Valim özellikle sizin desteğinizi bekliyoruz.

Genel Başkanımız Kavlak’ın konuşması salonda bulunan MKE emekçileri tarafından uzun süre alkışlandı. Kavlak; akşam yemeği anısına Vali Ali Kolat’a ve TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’a hediye taktim etti. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol