MKE ÇALIŞANI ÜYELERİMİZ İÇİN YENİ KAZANIM
MKE ÇALIŞANI ÜYELERİMİZ İÇİN YENİ KAZANIM

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, MKE A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve MKE A.Ş. Genel Müdürü Yasin Akdere ile 13 Ocak 2022 Perşembe günü MKE A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmede, MKE çalışanı üyelerimizin saatlik ücretlerine 15 Ocak 2022 tarihi itibariyle 1,82 TL seyyanen ücret zammı yapılması konusunda anlaşma sağlandı.

2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünün imzalanmasının ardından, Türk Metal Sendikası ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) işçileri adına yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 26 Ağustos 2021 tarihinde anlaşma ile sonuçlanmıştı. İmzalanan sözleşmeyle birlikte, çerçeve protokolde yer alan kazanımlara ek olarak MKE emekçilerinin saat ücretlerinde ilk altı ay için 0,30 TL tutarında iyileştirme sağlanmış, bu sayede çerçeve protokolde öngörülen ücret artışı yüzde 12 iken MKE emekçileri için ücret artışı yüzde 15,66 olmuştu. Sözleşmenin ikinci, üçüncü ve dördüncü altı ayları için ise yüzde 5 artı enflasyon farkı konusunda da anlaşmaya varılmış, ayrıca yüzde 75 olarak uygulanan fazla mesai oranı yüzde 80’e yükseltilmişti. Yine aynı sözleşme ile “Cezalı Pazar” sayısı 12’den 8’e indirilmiş, tehlike primi kapsamı genişletilmiş, kıdem tazminatı gün sayısı 40’a yükseltilmiş ve 15 Eylül 2021 itibariyle saatlik ücretlere seyyanen 1,70 TL ek zam alınmıştı. Son olarak Genel Başkanımız Kavlak, MKE emekçinin kaliteli ve nitelikli işgücünün ödüllendirilmesi için 2021 yılı sonunda 1 aylık ücret tutarında performans priminin verilmesini sağlamıştı.

Genel Başkanımız Kavlak’ın MKE ziyaretinde varılan mutabakat ile MKE çalışanlarının ücretlerine, önceden aldıkları zamlara ek olarak seyyanen 1,82 TL daha zam alınmış oldu. MKE çalışanı üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol