MKE EMEKÇİLERİNDEN ZEYTİN DALI HAREKÂTINA DUYGULANDIRAN DESTEK!
MKE EMEKÇİLERİNDEN ZEYTİN DALI HAREKÂTINA  DUYGULANDIRAN DESTEK!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör unsurlarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan yerli ve milli mühimmatın büyük kısmının üretildiği Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKEK) üyelerimiz ücretsiz bir saat fazla mesai yaparak harekata destek oluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullandığı MPT 76 ve MPT 55 tüfekleri ile Fırtına obüslerinin kullandığı 40 kilometre menzilli obüs mermileri MKE’de çalışan üyelerimiz tarafından üretiliyor.

Üyelerimizin kendi istekleri ile ilk olarak fabrikanın imla bölümünde başlattığı gönüllü fazla mesai uygulaması, daha sonra kurumun Kırıkkale'deki bütün tesislerine yayıldı. MKE emekçileri, Zeytin Dalı operasyonu için başlattıkları bir saatlik karşılıksız fazla mesai uygulamasını sınırsız sürede yapabileceklerini işyerlerine imzaladıkları dilekçelerle bildirdiler.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, üyelerimizin bu ulvi davranışı için sosyal medya hesapları üzerinde bir tebrik mesajı yayımlandı. Genel Başkanımız mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk Metal üyesi MKE emekçileri, Afrin’de savaşan yiğitlerimiz için gönüllü olarak “ücretsiz” fazla mesai için dilekçe verdiler. Bu topraklara, kanıyla, canıyla sahip çıkan askerimize emekleriyle destek olan üyelerimizi candan kutluyorum. Her birini gözlerinden öpüyorum.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol