MKE'YE SAHIP ÇIKMALIYIZ
MKE'YE SAHIP ÇIKMALIYIZ
Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Kırıkkale Şubemizin Genel Kurulunda MKE'Nin önemine dikkat çekerek Milli Piyade Tüfeğini gündeme getirdi; "O tüfek, sizler için aştır, iştir, gelecektir, sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.
 
Kırıkkale Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulu Kırıkkale Şube Tesislerimizde gerçekleştirildi. Genel Kurulun açış konuşmasını Divan Başkanı seçilen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak yaptı. Kavlak, konuşmasında Milli Piyade Tüfeğinin MKE Tesislerinde üretilmesi gerektiği dikkat çekerek; “MPT Kırıkkale için bir onur meselesi, bir namus meselesidir” dedi.
 
Kavlak, konuşmasında MPT’nin Kırıkkale için Kırıkkaleliler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
 
O tüfek, MKE işçisinin alınteri, göznurudur. Bilginin, aklın, tecrübenin zaferidir. O tüfek, dağlarda teröriste kurşun sıkan, sınır boylarında bu ülkeyi koruyan mehmetçiğin, güvencesidir. O tüfek, sizler için aştır, iştir, gelecektir. Şimdi utanmadan sizin geleceğinize göz dikiyorlar. Bugüne kadar bir şey yapmayanlar, kılını bile kıpırdatmayanlar, araştırma geliştirme için tek kuruş harcamayanlar, hazıra konmayı adet edinenler, Makine Kimya’nın kapısına dayanmışlar. O tüfeği istiyorlar. Ama  yağma yok. Biz varız, Türk Metal var”.
 
Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasının devamda salonda bulunan delegelere seslenerek; "Bu tüfeği teslim etmeyeceksiniz, biliyorum. Ben de etmeyeceğim. Sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.
 
Kavlak, Milli Piyade Tüfeği ile ilgili özel sektör teklifine karşı oldukları sözlerine eklerken; “Bunlar,  Milli Piyade Tüfeğini özel sektörle beraber üretseniz ne olur diyorlar. Güya, akıllarınca, bizle empati kurmaya çalışıyorlar. Bazıları da buna prim veriyor. Hadi gelin,  bir de, biz sizinle empati kuralım o zaman. Satmasanız ne olur? Özelleştirmeseniz ne olur? Yabancı sermayeye peşkeş çekmeseniz ne olur? Ben söyleyeyim ne olacağını. Hiçbir şey olmaz. Vallahi bugünden daha iyi olur. Billahi bu günden daha iyi olur. Bakın, biraz hafızanızı zorlayın, Özelleştirmelerin olduğu dönemde, ne söylemişlerdi bize? Devlete ait hantal durumdaki kaynaklar harekete geçirilecek. Daha akıllıca, daha karı işletilecek, daha çok kişiye iş olacak, aş olacak denmişti. Böyle denmemiş miydi?Denmişti. Bize, karlılık, verimlilik, istihdam masalları anlatılmamış mıydı? Anlatılmıştı.
 
Peki sonra ne oldu? Ufak ufak başladılar, dev gibi kuruluşları yok ettiler. Bir dönemin dev gibi kuruluşlarını hatırlayın, Sümerbank'ı, Merinos'u, Eti Holding'i, Seka'yı, Tekel'i, Termik santralleri, Limanları, Et Balık Kurumu'nu... Saymakla bitmez. Daha onlarcası var. Yok pahasına satılan, arsa parasına devredilen o kuruluşlar, bugün ya yok, ya da üretim yapamıyor, ya da işçi çıkarıyor. İşte onun için diyoruz ki, şimdi 15 bin piyade tüfeği için mücadele etmezsek, yarın bir bakarız ki, ne piyade tüfeği kalmış, ne top. Ne mermi kalmış, ne barut. Bugün piyade tüfeğini verirsek, emin olun, yarın ne maske kalır, ne fişek, ne tabanca. Hiçbir şey kalmaz, hiçbir şey. İşte o zaman, burada size ne iş kalır, ne aş” dedi.
 
Kırıkkale Şubesi 3. Olağan Genel Kurulunu Divan Başkan Yardımcıları olarak Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce ve Genel Sekreterimiz Yücel Yücel yürüttü. Genel kurula Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Ak Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kaan Köksal ve Ramazan Can ile AK Parti Milletvekili adayı Apdullah Öztürk, MHP Milletvekili Adayı Seyit Ahmet Göçer, Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Saadet Partisi Milletvekili Adayı Faruk Vurgun, CHP İl Yöneticileri, Kırıkkale Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Süleyman Köstekli, Kırıkkale Ticaeret Odası Başkanı Ekrem Gök, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedeoğlu, Yahşiyan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Soyupek, Kırıkkale Spor Kulüp Başkanı Metin Karakuş, Pirinç Fabrikası Müdürü Mehmet Üner, Mühimmat Fabrikası İdari ve Mali İler Müdürü Selahattin Yunusoğlu, MKE Destek Tesisleri İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Çuvaloğlu, Silah Fabrikası Müdür Yardımcısı Sezai Aydın ile çok sayıda davetli katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol