MÜCADELE ATEŞİ GEMLİK’TE YAKILDI
MÜCADELE ATEŞİ GEMLİK’TE YAKILDI

MESS Toplu İş Sözleşmelerinde 5 Aralık’taki toplantıda da uyuşmazlığın devam etmesi üzerine Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Gemlik Şubemizin Genel Kurulunda önemli mesajlar verdi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak MESS Toplu İş Sözleşmesinde gelinen noktayı değerlendirdiği Gemlik Şubemizin Genel Kurulunda hem üyelerimize hem de MESS’e önemli mesajlar verdi.

Kimsenin Türk Metal üyelerini mağdur etmeye hakkı yoktur diyerek MESS’ e seslenen Genel Başkanımız Kavlak; Türkiye’nin gerçek sanayici ve işadamlarına, kurumsal işyerlerinin sahiplerine, muhataplarımıza, sosyal ortaklarımıza sesleniyorum: Sizi uyarıyorum, beyler, biz sokaktan korkmayız. Önümüzdeki günler belli ki çetin geçecek. Biz çetin günlerin çocuklarıyız, o günlere ezelden beri de hazırlıklıyız. Şunu bilin ki, Türk Metal üyesi başkalarına benzemez, bir kere yollara düştü mü,  kolay kolay da geri dönmez. İşte Gemlik’in yiğit metal işçileri burada. Geçen sözleşme döneminde,  3 Nisan 2013'te, yağmura, çamura rağmen, Dört bin kişiyle 3 kilometre yürüdüler. Yine yürürler. Gemlik'in sokaklarından sel gibi akarlar, Sel gibi” dedi.

İşverenlere seslendikten sonra salonda bulunan Gemlikli metal işçilerine de seslenen Kavlak üyelerimize “Yine yürür müsünüz? Sorusunu sordu. Bütün salon tarafından yürürüz cevabını alan Kavlak; “Evet, yürürsünüz, size inanıyorum, güveniyorum, sizlerle gurur duyuyorum Biz bu mücadele ateşini bugün, burada, Gemlik'te yakıyoruz. Ama bu ateş, Türkiye'nin dört bir yanına dağılacak. Çerkezköy'den, İskenderun'a, Gebze'den İzmir'e, İstanbul'dan Ankara'ya, Gölcük'e, Kocaeli'ne, Manisa'ya, Sakarya'ya, Bursa'ya. Türk Metal bayrağının dalgalandığını her yere dağılır. Yakar bu ateş, yakar.” Dedi.

Sözleşme dönemlerinde yalan-yanlış bilgilerin çokça kullanıldığını belirten Kavlak; !Belli ki, zor bir süreç bizi bekliyor. Şunu unutmayın, sözleşme süreci uzadıkça huzursuzluk artar. Artan huzursuzluk, fırsatçıların, bozguncuların işine yarar. Dedikodular dolaşır, söylentiler yayılır. Bunlara, fitneye, fesada itibar etmeyin, Bizim ağzımızdan çıkmayan hiçbir sözü ciddiye almayın” diyerek Birliğinizi beraberliğinizi bozmayın. Safları sıklaştırın. Şimdi zaman,  birlik, beraberlik zamanı... Şimdi zaman,  Bir olma, iri olma, diri olma zamanı” diye sözlerine ekledi.

Yaklaşık 1000 metal işçisinin toplandığı ve büyük bir coşku ve heyecanın hakim olduğu Genel Kurulda Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi.

Kavlak, ayrıca sözleşme masasına tekliflerin geri çekilmeden dönülmeyeceği sinyalini de verdi. Türk Metal’in güçlü ve korkmadan yolunda yürüyeceğini ifade eden Kavlak; “biz bu gücü, alınterinin hakkını bize emanet eden sizlerden alıyoruz. Biz o masaya, kelle koltukta gideriz. Gerekirse kellemizi bırakırız ama işçinin onurunu ve hakkını o masada bırakmayız. MESS o maddeleri geri çekmediği sürece, o masaya geri dönmeyiz” dedi.

Genel Kurula Genel Başkan Yardımcılarımız Muharrem Aslıyüce, Mesut Gezer, Genel Sekreterimiz Yücel Yücel, Türk Metal Sendikamızın şube başkanları da katıldı.

Gemlik Şubemizin Genel Kuruluna çok sayıda misafir katıldı katılanlar arasında MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İşçi Partisi İlçe Başkanı Muharrem Çelik, CHP Gemlik Başkan Vekili İhsan Acar, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, MHP İlçe Başkanı Osman Durdu, Türk-İş 8.Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, Teksif Sendikası Pilot Şb Başkanı Ekrem Saraçoğlu, Sağlık-İş Bursa Şube Hasan Dervişoğulları, Petrol İş Sendikası Erhan Yakışan, Petrol İş Sendikası Şube Başkan Yard.  M.Sedat Özturan, Tümtis Şube Sekreteri Metin Şahin, Aka İnsan Kaynakları MüdürüRaif Mehmet Kalender,  Borçelik İnsan Kaynakları Müdürü Emin Okan Ermetin, Çimtaş A.Ş İnsan Kaynakları Grup Müdürü Fatih Mehmet Şenli, Componenta İ.K Müdürü               Cem Beyaz, Borçelik Personel Ve İdari İşler Yön. Serdar Özkaleli, Borusan Mannesmann Mali İşler Müdürü Mustafa Vatansever, Bamesa İk Direktörü Burcu Ulugül, Kırpart Ticaret Müdürü Engin Cindoruk, Ficosa Fabrika Müdürü Mehmet Selam, Gemlik Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Ahmet Gazi Memiş, Emekliler Derneği Şube Başkanı                Ömer Şimşek, Gemlik Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, Şirket Ortağı Ve Müdürü İsmail Bakır, Liman -İş  Ertaç Öktem, Gemport Baştemsilci Kubilay Sayışman, Liman-İş Temsilci Özkan Araz, Orhangazispor Kulübü, Bursa Valiliği Basın Ve Halkla İlişkiler Uzmanı Kamuran Önder katıldı.

Seçime tek liste ile gidildi. Yapılan seçimler sonucunda

Şube Başkanı Kemal Durmaz                     

Şube Sekreteri Halil Dinç   

Şube Mali Sekreteri Doğan Yıldıran

Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Ramazan Gedik

Şube Eğitim Sekreteri Hakan Ergen oldu…

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol