“MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYİN”
“MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYİN”

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İzmir 2 Nolu Şubemizin Genel kurulunda “emekçilerin emek ve ekmek kavgasında izlenecek yıl ve strateji hakkında bilgi verdi, her şeye rağmen umutlu olmaları gerektiğinin” altını çizdi.


İzmir 2 Nolu Şubemizin tarihi bir fabrikada gerçekleştirilen 3. Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; örgütlenme ve hak için mücadele konusuna özellikle değindi. Yaptığı konuşmasında mücadelede tutulacak yol ve izlenecek strateji hakkında bilgi verdi.  “Sendikal mücadele, hele bu bölgede çok zor, çok meşakkatli, çok uzun bir yoldu” diyen Kavlak; “Bu yolda, uzun yürüyüşümüzde, bazen bizden ayrılanlar, inancını kaybedenler, vazgeçenler olabilir.  Ama bizim onlardan vazgeçme hakkımız yoktur.  Hepimiz, bu salondaki herkes, hiçbir kırgınlık küskünlük olmadan, ayrılanların koluna gireceğiz, vazgeçenleri ikna edeceğiz, baskıya boyun eğenlere güven vereceğiz, uyuyanları yandıracağız. Bu bizim görevimiz. Yılmadan, bıkmadan, yeniden, yeniden, yeniden mücadele edeceğiz. Her şeye inat, örgütleneceğiz, büyüyeceğiz. Güçleneceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız” dedi.

Türk Metal ‘in yapmış olduğu faaliyetlere ve son beş yıl içinde gerçekleştirdiği hizmetlere de değinen Kavlak geçtiğimiz dönemi özetledikten sonra “Ama biz bunlarla yetinemeyiz. Hala yürümemiz gereken çok yolumuz, savunmamız gereken haklarımız, almamız gereken tedbirler, örgütlenecek çok işyeri, örgütleyeceğimiz çok işçi var. Tek bir an bile, gevşemeye, yorulmaya, durmaya, dinlemeye hakkımız yok. Bir an bile gaflete düşme lüksümüz yok. Örnek mi? Mesela kıdem tazminatı meselesi. Yine gündeme getirdiler, bir kez daha direndik,  yine geri çektiler. Ama emin olun, hepsi pusuda. Bunlar bizim durmamızı, yorulmamızı onlara fırsat vermemizi bekliyorlar. Karar sizin” diyerek durumunu önemine dikkat çekti.

Kavlak konuşmasının devamında mücadelede İzmir örneğine dikkat çekti ve Divan Başkanı olarak yaptığı konuşmasını şu şekilde tamamladı:

Zafere giden yolda, uzun yürüyüşümüzde, eğer bir gün yorulduğunuzu hissederseniz, kendinize olan güveniniz sarsılırsa, o zaman, geriye dönün, tarihimize bakın. Bizler, yok oluştan kurtuluşa koşan, bir enkazdan bir ülke... Bir toprak parçasından vatan yaratan bir milletiz. Bugün eğer, ay yıldızlı al bayrağımızın altında yaşıyor, birlikte seviniyor, birlikte üzülüyorsak, tasada kederde berabersek, bunun adı mucizedir. Ve bu mucizenin adı, Mustafa Kemal'dir. Onun arkasından ölüme koşan, Hasan Tahsin'dir, Hamdi Bey'dir... Yörük Ali’dir, Demirci Mehmet'tir. Onlarla omuz omuza savaşan, kurşun atıp, kurşun yiyen, yiğit kadınlardır. Çete Ayşe’dir, Çiftlikli Kübra’dır, Ayşe Çavuş'tur. Onlara borcumuz büyüktür. Bugün hala, daha güzel günlere inancımız, yarınlara umudumuz, kavga için gücümüz varsa, bunu, onlara borçluyuz. Ve bugün biz, ekmek kavgasında yorulmadan mücadele ediyorsak, hala mücadele için kararlılığımız, bilincimiz, gönlümüzde cesaret, bileğimizde kuvvet varsa, bunu, sizlere borçluyuz. Türk metal üyelerine borçluyuz. Daha güzel günler için ümitliysek ve o güzel günler için, hala dizimizde derman, kolumuzda güç, kalbimizde umut varsa, bunu, Egeli işçilere borçluyuz. İzmirli emekçilere, sizlere borçluyuz, sizlere. Türkiye işçi sınıfı adına, hepinize... Ege'nin, İzmir’in işçisine, Türk Metal üyelerine, teşekkür ediyorum.

Divan Başkan Yardımcılığını Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım ve Bursa Nilüfer Şube Başkanımız Ruhi Biçer’in yürüttüğü Genel Kurula çok sayıda misafir katıldı. İzmir İş Güvenliği Müdürü Sefa Önyurt, SGK İzmir İl Müdür Yardımcısı Ali Kemal Demirağ, MESS İzmir Bölge Temsilcisi Ender Kızılray, Habaş AŞ Fabrika Müdürü Haşim Ayten, İDÇ İK Müdürü Aydoğan Çelik, Delphi Fabrika Müdürü Can Sayar, Delphi İnsan Kaynakları Müdürü Ebru Özçağıran, MKE Tesis Müdürü Fehmi Çınar, Habaş AŞ Kalite Müdürü Orhan Şaman, Habaş AŞ Ticari Müdürü Fikri Çelik, Habaş AŞ Personel Şefi Salih Özel, Habaş AŞ Genel Müdürü Bülent Kurtarıcı katıldı.

Yapılan Genel Kurula tek liste ile gidildi.

Şube Başkanlığına Hayrettin Çakmak,

Şube Sekreterliğine Ali Akyüz,

Şube Mali Sekreterliğine Hacı Kılıç,

Şube Teşkilatlanma Sekreterliğine Ali Ekber Tali,

Şube Eğitim Sekreterliğine Şevket Baran Bulut seçildi… 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol