ONBİNLER ANKARA’DA “KÖLELİĞE HAYIR” DEDİ
ONBİNLER ANKARA’DA “KÖLELİĞE HAYIR” DEDİ

Türk-İş’e bağlı sendikalardan on binlerce işçi Ankara’da toplanarak “köleliğe, kayıt dışılığa, taşerona,  4/C’ye, sefalet ücretine, işçi kiralamaya, kıdem tazminatı fonuna, esnek, kuralsız çalışmaya, iş cinayetlerine, işsizlik fonunun hiç edilmesine, sendikasızlaştırmaya, işsizliğe, özelleştirmeye hayır” dedi.


Türk-İş’e bağlı bütün sendikalardan on binlerce işçi 15 Şubat’ta Ankara Sıhhiye Meydanında toplandı. “Kölelik Düzenine Son” ismi verilen mitinge büyük katılım oldu. Mitingde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay; Türk-İş olarak işçilerimizin haklarına sahip çıkmak için bugün bu meydanı doldurduk, eğer isteklerimiz yerine getirilmezse yarın Meclisin önünde de oluruz, öbür gün yine buraya geliriz. Yolsuzluk gündemden düşmüyor, işçilerin sesine kulak verilmiyor. Ekonomik darboğaza girdiğimizde olan işçilere olacak, işverenlere değil.” Diyerek ardından çalışma hayatının merkezinde yer alan temel sorunları sıraladı. Bu sorunların çözümü için yetkilileri uyardı.

Türk-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan önce kürsüye gelen Türk-İŞ Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “Artık yeter diyoruz, kayıt dışılığa, 4-B ve 4-C adı altında köle gibi çalıştırılmaya, düşük ücret politikalarına, asgari ücretin sefalet ücreti olmasına, özel istihdam büroları aracılığı ile işçi simsarlığına, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın her türlüsüne, iş cinayetlerinde can vermeye, işsizlik fonunun amacı dışında kullanılmasına, sendikasızlaştırmaya, taşeronlaşmaya, kıdem tazminatına el uzatanlara, sendikal nedenlerle işten atılmalara, özelleştirmelere karşı artık yeter” diye seslendi.

“Bu meydanda, bu coşkulu kalabalığı gördükçe; bu birliği, bütünlüğü gördükçe, bu kardeşliği dayanışmayı gördükçe, bir kez daha emin oldum ki; Türkiye işçi sınıfı tarih yazıyor” diyen Kavlak; “işçilerin Türkiye Sendikal hareketine bu protestolarla damgasını vurduğunu” ifade etti.

Kavlak, birliğin ve beraberliğin altını şu cümlelerle çizdi:

Birbirimize sevgi ve sadakatle bağlandığımız sürece; aşamayacağımız engel, baş edemeyeceğimiz bela yoktur. Yeter ki gönlümüzden cesaretin ışığını, gönlümüzden hak sevdasını eksik etmeyelim. Allah sabredip, direnenlerin yanındadır, gazanız, gazamız mübarek olsun, Allah yardımcımız olsun.

Sadece yöneticilerin değil, tekstil iş kolundan ve diğer iş kollarından emekçilerin de konuştuğu mitingde tek bir mesaj hakimdi; kölelik düzenine son.

Yaklaşık 6000 Türk Metal üyesinin katıldığı mitinge sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler de temsilcilerini göndererek destek oldu.

Sıhhiye Meydanına yaklaşık olarak 60 bin emekçi katıldı. Çok çeşitli, döviz ve pankartların açıldığı mitingde işçiler seslerini duyurmaya çalıştı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol