ÖRGÜTLENME VE ATILIM DÖNEMİ BAŞLIYOR
ÖRGÜTLENME VE ATILIM DÖNEMİ BAŞLIYOR

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Ankara 3 No’lu Şube’mizin Genel Kurulu’nda konuştu. Bu Genel Kurul’u bir milat olarak kabul ettiğini açıklayan Kavlak; Türk Metal için yeni dönemin örgütlenme ve atılım dönemi olacağını söyledi.


Ankara 3 Nolu Şube’mizin Olağan Genel Kurulu 06 Ekim tarihinde Ankara’da Türk Metal Genel Merkezinde yapıldı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak burada yaptığı konuşmasında “Bu Genel Kurul’u bir milat olarak kabul ediyorum. Şubelerimizde Genel Kurullar süreci başladı. Bu süreç yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Yeni dönem, örgütlenme ve atılım dönemi olacak. Hedefimiz, metal işkolunda tek bir işçiyi bile güvencesiz bırakmamak. Bütün emekçileri Türk Metal çatısı altında birleştirmek. Hedefimiz budur” dedi.

Divan Başkanlığı’na önerilen ve seçilen Kavlak; ayrıca konuşmasında ülkemizde yaşanan genel çalışma hayatı sorunlarına değindi, beklentileri konusunda şu ifadelere yer verdi:

Biz artık hak kaybetmek istemiyoruz. Biz, sendikalaştığımız için işten atıldığımız bir ülke değil… Herkesin özgürce sendikalı olabildiği bir ülke için mücadele ediyoruz. Biz, işçilerimizin iş cinayetlerinde can verdiği değil… Herkesin can güvenliğinin sağlandığı işyerleri için mücadele ediyoruz. Biz, emek için, ekmek için, hak için, adil bir ücret için mücadele ediyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir iş için mücadele ediyoruz. Biz, herkesin demokratik haklarına saygılıyız. Ancak biz kendimiz için de demokrasi istiyoruz. Haklarımıza saygı istiyoruz. Özgürce örgütlendiğimiz… Toplu pazarlık ve grev hakkımızı özgürce kullanabildiğimiz… Bir endüstriyel demokrasi istiyoruz.

 

Sonuna kadar direneceğiz:

Kavlak konuşmasında 26-27 Eylül tarihlerinde toplanan 10. Çalışma Meclisi’ne de değindi ve şunları söyledi:

Biz, Çalışma Meclisi toplantılarında, işçi hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi için yapılması gerekenleri konuşmak istiyoruz. Sendikal hak ve özgürlüklerinin, özellikle de örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını tartışmak istiyoruz. Uluslararası standartlarda bir endüstriyel demokrasiyi sağlamanın yollarını araştırmak, ortak çözümler bulmak istiyoruz. Ama nafile… Bu Çalışma Meclisi bugüne kadar hiç bunlar için toplanmamış. İşçi hak ve özgürlüklerini geliştirelim, sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıralım diye toplanmamış. Hep bizden almak için toplanmış… Hep budamak, hep kırpmak için toplanmış. Orada da söyledik, burada da söylüyorum… Onların istediği düzene biz evet demeyiz. Çünkü onların istediği düzende sendika yok… Toplu sözleşme yok… İnsan yok, Hak yok, hukuk yok. İnsanca yaşamak yok… Ama yağma yok, Yağma yok… Biz burada oturduğumuz sürece, size bu fırsatı vermeyeceğiz. Haklarımızı size budatmayacağız… Direneceğiz… Direneceğiz… Sonuna kadar direneceğiz.

Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken salonda büyük bir coşku ve sendikaya destek hakimdi.

Genel Kurula sendikal camiadan pek çok isim katıldı. Katılanlar arasında; Divan Başkanlığına seçilen Pevrul Kavlak; Divan Başkan Yardımcılıklarına Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Genel Sekreter Yücel Yücel, katıldı. Yönetimden ayrıca Genel Mali Sekreter İsmail Dursun da toplantıda bulundu.

Ayrıca şubelerden Türk Metal Şubelerinden Ankara,  Ankara 2 No’lu, Kırıkkale, Çankırı, Aksaray Şube Başkanları katıldı.

Türk-İş’e bağlı diğer sendikalardan Petrol İş Ankara ve İzmir Şubeleri, Yol İş Ankara 2 Nolu Şubesi, Demiryol İş Ankara Şubesi de katıldı.

İşverenlerden de toplantıya yoğun ilgi oldu. MAN Türkiye, Ortadoğu Rulman işyeri yöneticileri katıldı.

MAN Türkiye A.Ş. Personel Müdürü Hüseyin Tığraklı bir konuşma yaparak Genel Kurulun hayır uğurlu olmasını diledi.

ADDS Dişli Dövme Ltd. Şti. işyeri baş temsilcimiz Çağlar Biçer de bir konuşma yaparak Türk Metal Sendikası’nın Ankara’da gösterdiği çalışmaları işçiler olarak tekdirle izlediklerini söyledi.

Tek liste ile gidilen ve seçimleri sonucunda Nihat Zengin Şube Başkanlığı’na Hayrettin Karakoyun Şube Sekreterliği’ne Yusuf Yılmaz ise Şube Mali Sekreterliği’ne seçildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol