ÖRGÜTLÜYSEK GÜÇLÜYÜZ
ÖRGÜTLÜYSEK GÜÇLÜYÜZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bolu Şubemizin 8. Olağan Genel Kurulunda gerçekleştirdiği konuşmasında örgütlenmenin önemine dikkat çekerken, Bolu Şubemizin Teknorot ve Anadolu Rulman işyerlerinde gösterdiği performanstan övgüyle bahsetti.


Bolu Şubemizin 8. Olağan Genel Kurulu 14 Mart Cumartesi günüBolu Öğretmen Evi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurulda açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, yaptığı konuşmada ülkemizde sendikaların içinde bulunduğu darboğazdan bahsederek. “Yasal grev hakkını kullanan sendikalar, toplum gözünde suçlu ilan ediliyor. Bastırılmış ve sindirilmiş işçi sınıfı, greve bile çıkamıyor. Bundan büyük bir acı duyuyoruz. Hemen her sendikal toplantıda, tekrara düşmek pahasına ısrarla söylüyorum; Birileri içinde bulunduğumuz durumu iyice anlasın, ders alsın diye söylüyorum. Türkiye'de sendikalı işçi sayısı giderek azalmaktadır.1980’li yıllarda nüfusumuz 45 milyonken 2,5 milyon olan sendikalı sayısı, bugün 1 milyonun altındadır. Nüfusumuz ikiye katlanmış, sendikalı işçi sayısı dibe vurmuştur.Bunun adı düşüş değil, Resmen çöküştür. Yaşadığımız süreç, artık sendikalar için ya hep ya hiç zamanıdır. Ya sırtıdır ya karnıdır… Ya güçlü olacağız, temsil ettiğimiz kitlenin hak ve çıkarlarını koruyup geliştireceğiz… Ya da hakkımıza razı olup, bir kenarda oturacağız. Bu ülkede emeği ile çalışanlarla ilgili yapılan her şeyi tribünden izleyeceğiz. Bize dayatılan anlayış budur… Tribünde seyirci olmamızdır. İşçi sınıfı, örgütlü gücüyle var olmasın… Kendisine verilenle yetinsin… Bir lokma, bir hırkaya razı olsun… İnanın abartmıyorum, bilerek söylüyorum… İstenen gerçekten budur… Bizim bu anlayışı, bu düşünceyi mahkum etmemiz lazım… Bu yaklaşımı tersine çevirmemiz lazım… Mücadele etmemiz lazım” dedi.

Kavlak, konuşmasının devamında Bolu Şubemizin Anadolu Rulman ve Teknorot işyerlerinde gösterdiği mücadeleden övgüyle bahsederken “Bolu Şubemiz, bildiğiniz gibi, 1990 yılında Sakarya Şubemizden ayrılarak kuruldu.2012’de üye sayısını 2450’ye kadar çıkardı. 2015’de, Teknorot’taki arkadaşlarımızın da katılımıyla üye sayımız 3870’e ulaştı. Bolu Şubemiz büyüyor, güçleniyor. Allah’ın izniyle daha da büyüyecek” dedi.

Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi. Büyük bir coşkunun ve heyecanın gözlendiği salonda “Pevrul Başkan sen bizim her şeyimizsin, adam gibi adam Pevrul Başkan” sloganları da atıldı.

Bolu Şubemizin 8. Olağan Genel Kuruluna Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce, Divan Başkan Yardımcılıklarını Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ve Kdz. Ereğli Şube Başkanmız Yusuf Ziya Odabaş yürüttü. Genel kurula çok sayıda şube başkanımız katılırken, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın, Arçelik Pişirici Cihazlar İşletmesi Ürün Direktörü Ayhan Önder ve Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ile çok sayıda davetli katıldı.

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda

Şube Başkanlığına Özgür Elçi,

Şube Sekreterliğine Hakan Gülen,

Şube Mali Sekreterliğine Hakan Pınar,

Şube Teşkilatlanma Sekreterliğine Ali Bakırkaya,

Şube Eğitim Sekreterliğine Ercan Aktaş seçildi…

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol