ORTAK MÜCADELEDEN BAŞKA KURTULUŞUMUZ YOK!
ORTAK MÜCADELEDEN BAŞKA KURTULUŞUMUZ YOK!

TÜRK-İŞ’e bağlı Koop-İş Sendikası’nın 19. Olağan Genel Kurulu açılış programı 21 Temmuz 2018 tarihinde Anadolu Hotels Downtown Ankara’da yapıldı. Genel kurulda, Divan Başkanlığına TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak seçildi.

TÜRK-İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alamdar’ın açılış konuşması ile başlayan genel kurul da Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Divan Başkanı olarak bir konuşma yaptı. Genel Başkanımız Kavlak, emekçilerin tek başına ayakta kalmalarının zor olduğu bir dönemde yaşadığımızı belirttiği konuşmasında, dayanışmanın ve birlikteliğin önemine değinerek; “Dünyadaki gelişmelere baktığımızda iyi bir tablo yok. Dünyanın üçte biri, öyle ya da böyle bir savaşın içinde. Her yerde kan, gözyaşı var. Daha da kötüsü, ölüm var. Diğer yandan ekonomik olarak büyük bir adaletsizlik, haksızlık var. Düşünebiliyor musunuz? Dünyadaki küresel servetin yüzde 82’si, nüfusun sadece yüzde 1’inin elinde bulunuyor. Dünyanın en zengin 8 insanı, yoksullukla mücadele eden 3,7 milyar insanın toplam servetine sahip. İşte dostlarım tam da bu nedenlerle, bizim yani işçi sınıfının daha çok paylaşmaya, dayanışmaya,  birlik ve beraberlik gibi değerlere ihtiyacımız var.” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak, küreselleşme sürecinde tüm dünyada işçi hak ve özgürlüklerine yönelik saldırılar karşısında, işçi sınıfının birlikten, beraberlikten ve ortak mücadeleden başka şansı olmadığını belirterek konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Yaşadığımız tarih bize gösterdi ki, işçi sınıfı bir araya gelmeden, emeğiyle geçinenler birleşmeden tüm bu kötülükleri yaratan düzene karşı mücadele edemezler. Bu sorunlarla başa çıkamazlar. O halde biz, her şeye rağmen toplumcu, paylaşımcı, dayanışmayı esas alan, insanları özellikle de işçileri, emekçileri birliğe ve mücadeleye çağıranlar olmalıyız. Gücünü örgütlülükten alan sendikalar olarak bu kardeşlik sofrasını daha da güçlendirmeliyiz. Bizim bu küreselleşme sürecinde tüm dünyada işçi hak ve özgürlüklerine yönelik saldırılar karşısında işçi sınıfının birliğinden, bütünlüğünden ortak mücadelesinden başka kurtuluşumuz yoktur.”

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın ardından kürsüye sırasıyla eski bakanlardan Faruk Çelik, yine eski bakanlardan Murat Başesgioğlu ile TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay çıkarak kısa bir selamlama konuşması yaptılar.

Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın seçildiği Genel Kurulda, Divan Başkan Yardımcılıklarını Tes-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin ile Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak yürüttü.

Genel kurula TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, UAMİF Genel Sekreteri İsmail Dursun, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ile konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol