OSMANİYELİ İSDEMİR EMEKÇİLERİ MESAJI VERDİ
OSMANİYELİ İSDEMİR EMEKÇİLERİ MESAJI VERDİ

Osmaniyeli İsdemirliler Türk Metal ile tek bilek ve tek yürek oldu. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın Osmaniye ziyaretinde İsdemirli emekçiler gövde gösterisi yaptı.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Osmaniye’de İsdemirli emekçilerle bir araya geldi. Ziyaretinde İsdemirli emekçilerin büyük coşkusu ve heyecanı toplantıya damgasını vurdu. İsdemir örgütlenme sürecimizde zaferle bitecek sonlara doğru gelinirken Genel Başkanımız Kavlak; yetkinin alınması ile birlikte Osmaniye Şubemizin hizmete gireceği müjdesini verdi, Türk Metal’in Osmaniye’nin kalkınmasına katkıda bulunacağının şu sözlerle altını çizdi:

Eğer Osmaniyeli çocuklar iş için gurbete gitmesin, doğduğu yerde karnı da doysun, Osmaniye’de doğsun büyüsün evlensin çocuk sahibi olsun, rızkı için baba diyarını terk etmesin diyorsanız, o zaman Türk Metal’e, sendikanıza sahip çıkın.

Çünkü bakın Türkiye’nin en büyük kuruluşlarının hepsinde Türk Metal var. Çünkü Türk Metal’in olduğu yerde barış var, huzur var, güven var ama en önemlisi istikrar var. Tür Metal’in olduğu yerde hak var, hukuk var, adalet var.

Biz, iş olsun da nasıl olursa olsun demeyiz. Biz, karnımız doysun da köle gibi çalışırız demeyiz. Biz insanca çalışalım ama karşılığını alıp, insanca yaşayalım diyenleriz. Onun için dostlarım, Osmaniye’yi alın terinin karşılığını aldığı, çocuklarınızın geleceğe umutla baktığı bir yer haline getirmek için sendikanıza, Türk Metal’e sahip çıkın.

 

Kavlak konuşmasında Osmaniye’nin yeni sanayileşen bir bölge olduğuna dikkat çekerek ilerde bir Gebze, Marmara, Bursa olmaya aday olduğuna dikkat çekti.

Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilirken yaklaşık yemekte bir araya gelen 700 İsdemirli emekçinin tek bilek ve tek yürek olarak Türk Metal ile yürüdüğü görüldü. İsdemirli emekçiler sık sık hep bir ağızdan ‘‘Anadolu’nun gür sesi güçlü Türk Metal’’ şeklinde slogan attı.

Kavlak İsdemir emekçilerinin çok sayıda sorunu olduğuna vurgu yaparak yetkinin alınması ile birlikte bu sorunların önem sıralamasına konularak birer birer çözüleceği mesajını verdi.

Türk Metal yatırımlarının alınan aidatların nereye gittiği konusunda bir ispat olduğunu söyleyen Kavlak; Malum sendikanın İskenderun ve çevresinde 40 yıldır hiçbir yatırımının bulunmadığının da altını çizdi.

Kavlak’tan önce söz alan Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar da bu bölgenin insanı olarak, aynı zamanda Yol-İş Sendikası Genel Başkanı olarak  üzerine ne düşüyorsa İsdemir emekçileri için yapmaya hazır olduğunu söyledi. Türk Metal’in yetkiyi almasının İsdemir emekçisi için büyük bir şans olduğunu ifade etti

İsdemir Bölge Temsilcimiz Metin Önde de yaptığı konuşmasında 1 Mayıs işçi bayramında önce üye sayımızı açıklamadığımızı 1 Mayıs’ta açıklayacağımızı herkesin gerçeği öğreneceğini belirtti. Atılan iftiraların ve yalanların yıpratamayacağını sözlerine ekledi.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak “Kutlu Doğum Haftasının ilk gününde Peygamber Efendimize layık olanlara ne mutlu, Kutlu Doğum kutlu olsun” dedi. Yemekte ayrıca Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kur’an-ı Kerim de okundu.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol