OTEL DEĞİL; BİR SAYGI ANITI
OTEL DEĞİL; BİR SAYGI ANITI

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Anadolu Down Town Ankara Otelimize eğitim için gelen ikinci gruba yaptığı konuşmada “bu yapının, bir anıt olduğunu ve bu tarihi olayın onurlu, şerefli, yiğit insanlar tarafından yazıldığını” ifade etti. 


Bütün Türk Metal Şubelerinden kurulların ve temsilcilerin eşli olarak Anadolu Down Town Ankara Otelimize eğitimlere geldiği programın ikinci haftasında Bursa Nilüfer, Osmangazi ve Bursa Şubeleri vardı. Gelen misafirlere hitap eden Genel Başkanımız Kavlak; “burası sıradan bir yer değil, bir otel, bir bina hiç değil. Burası, bir anıt. İnancın, emeğin, alın terinin anıtı. Burası mücadelenin, kararlılığın, zaferin anıtı” dedi.

Konuşmasına devam eden Kavlak bu otelin metal işçilerinin eseri olduğunun altını şu sözlerle çizdi ve emeği geçen herkese teşekkür etti:

Buranın temelinde harç yok, Türk Metal için hayatını verenlerin fedakârlığı var. Buranın duvarlarında tuğla yok, teşkilatı için ölümü hiçe sayanların inanmışlığı var. Burada çimento, kireç, demir, ahşap, cam yok. Cengâverlerin, yiğitlerin,  aslanların ruhu var. İşte onun için dostlarım,  burası, sıradan bir yapı değil, onların anısına biraz olsun layık olabilmek için diktiğimiz, saygı anıtıdır. Bu vesileyle, bundan 50 yıl önce bir avuç idealist insanın bir tohumdan koca bir çınar yaratan ve bizlere kurumsal bir abide kazandıran mücadelesi önünde bugün saygıyla eğiliyoruz. Değerli Türk Metalciler, bugün Ankara’nın kalbine, uluslararası markaların, küresel sermayenin, dev holdinglerin arasında bu muhteşem yapıyı inşa etiysek, bunu, bugünleri bize hediye edenlere borçluyuz. Bugünlerimizi, evinden çıkarken helalleşenlere, ne olacağım diyenlere değil, sendikam için ne yapmalıyım diye kendine soranlara borçluyuz. Çoluğunun çocuğunun rızkından kesip sendikası için harcayanlara, yokluk içinde çabalayanlara, zorluk tanımayanlara, imkânsızı başaranlara borçluyuz. Bu günlerimizi, sevdiklerinden esirgediği vakti, Türk Metal’e verenlere, direniş çadırını borç parayla kuranlara ve bunları asla konuşmayanlara, bunları konuşmayı ayıp sayanlara borçluyuz. Bu günleri, başka hiçbir şeye ihtiyacı olmadan, başka hiçbir kimlik aramadan, en zor zamanlarında bile, gururla, Türk Metalciyim diyenlere borçluyuz. Bu yapı, onlara vefa borcumuzdur. Eğer borcumuzun bir kısmını ödeyebildiysek ne mutlu bize. Ne mutlu o güzel insanlara layık olanlara, ne mutlu bugünü, bu anı paylaşanlara, bu yapıda katkısı olanlara, ne mutlu size…

Otelin yeni açılmasının önemine dikkat çeken Kavlak; bu olayın tarihi bir olay olduğunu belirtti. Bu tarihin nasıl yazıldığını da şu sözlerle aktardı:

Hepimiz, burada, Türk Metal tarihinin önemli bir anına tanıklık ediyoruz. Bu öyle bir tarih ki... Tıpkı marşımızdaki gibi, çok zor şartlar altında yazıldı. Şanla, şerefle, kanla yazıldı, kanla. Yol bilmeden, iz bilmeden, başına gelecekleri dert etmeden, korkmadan, ürkmeden, çekinmeden, kavgaya, dayağa, ölüme aldırış etmeden, düğüne gider gibi, örgütlenmeye gidenler tarafından yazıldı. Bu öyle bir tarih ki... Sahip oldukları tek bir arabaya doluşup, tehdide, baskıya, her türlü zulme rağmen, türkü söyler gibi, örgütlenenler tarafından yazıldı. Bu öyle bir tarih ki... Yolundan dönmeyen, inancından vazgeçmeyen, sendikası için, ölümün üzerine yürüyen, onurlu, şerefli, yiğit insanlar tarafından yazıldı.

Konuşmasını tamamlayan Genel Başkanımız Kavlak; Genel mali Sekreterimiz İsmail Dursun ve Eğitim müdürümüz Halime Aydın’ın da aralarında bulunduğu grupla birlikte otel önünde toplu fotoğraf çekildi.

Daha sonra Psikolog Ferda Kaya gelen katılımcılara iletişim konularında bir seminer verdi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol