OYAK RENAULT’TAN BURSA’YA YENİ YATIRIM!
OYAK RENAULT’TAN BURSA’YA YENİ YATIRIM!

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nın Bursa tesislerindeki yeni yatırımı Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası temel atma töreni 19 Ekim 2018 Cuma günü Bursa’da yapıldı.  

Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası’nın temel atma töreni, Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun açılış konuşması ile başladı. Aoun, konuşmasında bugün burada bir ilki gerçekleştirdiklerini ve bu ilki Türkiye’ye ve Türk işçisinin deneyimine güvenerek gerçekleştirdiklerini söyledi.

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun konuşmasının ardından kürsüye Genel Başkanımız Pevrul Kavlak çıktı. Genel Başkanımız Kavlak, sendikamız Türk Metal’in temel ilkesinin üretmek, kazanmak ve kazandırmak olduğunu belirterek başladığı konuşmasında; “Herkes reel sektörden kaçarken, inadına üretim yapanlar, varını yoğunu sanayiye yatıranlar var. Bütün dünyada herkes dövizden, faizden medet umarken, kolay yoldan kar peşinde koşarken inadına istihdam yaratanlar var onları saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasına bugün gerçekleştirilen temel atma töreninde üreten, katma değer yaratan sosyal ortakların olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugün bu salonda bir demir yığınını müthiş bir esere dönüştüren, teknoloji harikası haline getiren işçi sınıfının parçası mühendislerimiz var. Bu zor günlerde yüzümüzü güldüren umut ışığı yakan teknisyenlerimiz var. Yani bu salonda biz varız. Biz… Bizim aklımız, bizim bilgimiz, bizim cesaretimiz var. Hepsinden de önemlisi bizim emeğimiz var. Bu salonda emek var. Alın teri var, göz nuru var. Bir binayı fabrikaya, çarkları üretim araçlarına dönüştüren emekçiler var. Sizinle gurur duyuyorum. Sizleri dostlukla selamlıyorum.”

Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasını sendikamız Türk Metal ile Oyak Renault fabrikasında 1986 yılından bu yana örgütlü olduğuna dikkat çekerek şu şekilde tamamladı: “Oyak Renault bizim için asla bir yabancı sermayeli kuruluş değildir. Burası bizim evimizi yuvamız, alın teri dökerek çocuklarımızın rızkını kazandığımız, yeri geldiğinde namusumuz gibi sahip çıktığımız işyerimizdir. Bizim kadar yerlidir, bizim kadar millidir.” 

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, konuşmasının ardından kürsüye sırasıyla Renault Grup Avrasya Sorumlusu Nicolas Maure, Oyak Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Oyak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş ve Bursa Valisi İzzettin Küçük çıkarak kısa bir konuşma gerçekleştirdiler.

Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası temel atma töreninde kürsüye son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çıktı. Bakan Varank konuşmasında; “Bu motor bloklarının üretiminde dünyada sadece birkaç yerde bulunan yüksek teknoloji kullanılacak. Otomotiv sanayimiz için çok büyük bir atılım olan bu yatırım; katma değerli üretime, istihdama ve ihracata ciddi katkılar sunacak. Ayrıca cari açığın azaltılmasına yıllık 2.3 milyar dolar katkı sağlaması bekleniyor" dedi.

Renault-Nıssan Grup Başkan Yardımcısı Thierry Bollore, Bursa Milletvekilleri Efkan Ala ve Hakan Cavuşoğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katıldığı temel atma törenine Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer ile çok sayıda davetli de katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol