OYUNU KULLAN DESTEK OL
OYUNU KULLAN DESTEK OL

Azerbaycan’da Sivil Toplumun Gelişmesine Yardım Derneği, Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarının kurtarılması ve bölgedeki insani felaketin önlenmesi için bir imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş ve bağlı sendikalardan tam destek geldi.


Azerbaycan’da Sivil Toplumun Gelişmesine Yardım Derneği,  Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) 2085 sayılı Kararı sonrasında bir imza  kampanyası başlattı. Amerika Birleşik Devletleri'ne, Ermenistan’ın işgal politikasını kınaması  ve Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarının geri verilmesi, bölgede insani krizin önlenmesi için yardım etmesi konusunda çağrıda bulunan kampanya kapsamında Beyaz Saray resmi internet sitesinde “We the people petitions” kısmında açılan dilekçeye 100 bin imza toplanması hedefleniyor. Dilekçe, 6 Nisan'da Beyaz Saray resmi sitesine kondu. Bir ay içinde 100 bin imza toplanması halinde Beyaz Saray Başkanı ya da Beyaz Saray dilekçeye resmi bir cevap vermek durumunda kalacak.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş’te, Azerbaycan Sivil Toplumun Gelişmesine Yardım Derneği imza kampanyasına tam destek verdi. Türk-İş, 7 Nisan tarihinde geçekleştirdiği Başkanlar Kurulu sonrası Türk-İş İl Temsilciliklerine ve Türk-İş bağlı sendikalara bir yazı gönderdi. Yazıda Ermenistan’ın işgal ederek kontrolünde tuttuğu topraklar ile ilgili Avrupa Konseyinin verdiği kararın yanlışlığına dikkat çekilerek, “Kardeş Azerbaycan halkının ve ülkesinin yanında olmayı insani bir görev ve sorumluluk olarak değerlendirmekteyiz” denildi.

 

İmza kampanyasına destek için aşağıdaki linki tıklayınız.

https://petitions.whitehouse.gov/petition/establish-justice-and-prevent-great-catastrophe

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol