PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

“Metal Sanayiinde Çalışan Kadınların Sağlık ve Güvenlik Açısından Risk Faktörlerinin Belirlenmesi” projesi bilgilendirme toplantısı Bursa’da yapıldı


Uludağ Üniversitesi ile Türk Metal Sendikası arasında Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında, USİP (İ)-2014/7 numaralı “Metal Sanayiinde Çalışan Kadınların Sağlık ve Güvenlik Açısından Risk Faktörlerinin Belirlenmesi” projesi bilgilendirme toplantısı 16 Ocak 2015 tarihinde Bursa Holiday Inn otelinde gerçekleşti. Yapılan bilgilendirme toplantısına 20’ye yakın firmanın (Orhan Otomotiv, Rollmech, Oyak Renault, Grammer, Valeo, Laspar, Tofaş, Ficosa, Diniz Johnsan Controls…)  iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, işyeri hekimi ve insan kaynakları uzmanları katıldı.

Toplantının ilk bölümünde projenin yürütücüsü olan Prof. Dr. Serpil AYTAÇ katılımcılara projenin detayları ile ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Türkiye’de ergonomi alanında öncül bir rolü olan proje danışmanımız Prof. Dr. Ahmet Fahri ÖZOK projeyi bilimsel olarak değerlendirdi ve katılımcılara diğer ülkelere nazaran Türkiye’de böyle bir bilimsel çalışmanın eksikliğinden bahsetti.

Toplantının ikinci bölümünde sendikamız proje yürütücüsü Adnan PARÇALI projeyi sendika açısından değerlendirerek neden kadın çalışanlara yönelik olduğunu ve pilot bölge olarak neden Bursa seçildiğine dair açıklamalarda bulundu. Ardından soru ve cevap kısmına geçilerek katılımcıların projeye ilişkin merak ettikleri konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Proje bilgilendirme toplantısına Uludağ Üniversitesinde proje ekibinde yer alan öğretim ve araştırma görevlileri ile sendikamız iş sağlığı ve güvenliği Uzmanı Cem SNAET ve basın biriminde görevli Ceylan AYDIN ’da yer aldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol