PROJEMİZ HAYAT BULDU, 54 AYRI DERS VERİLİYOR
PROJEMİZ HAYAT BULDU, 54 AYRI DERS VERİLİYOR

Üyelerimize otomotiv endüstrisi mesleki eğitimi verdirmeyi amaçlayan Türk Metal Sendikası ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan proje kapsamında 115 öğrenci 40 branştan ders almaya başladı.


Bursa’da hayata geçirdiğimiz projemiz ilk meyvelerini vermeye başladı. Bu zamana kadar yüzlerce başvuru alan projemizde, başvurular okulun teknik imkânları nispetinde değerlendiriliyor ve sırayla kurslara başlatılıyor. 115 üye ve üye yakınımızın kursiyer olarak başladığı mesleki eğitimde 54 ayrı branştan ders verilebiliyor. Bursa’da Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim almaya başlayan kursiyerlerimizin mutlulukları yüzlerinden okunuyor, kursiyerimiz artık geleceğe daha güvenle bakıyor. Türkiye’de her zaman ilklerin sendikası olma unvanını koruyan Türk Metal; bir projeyi daha hayata geçirmenin gururunu yaşıyor.

11 Şubat tarihinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Metal Sendikası arasında Genel başkanımız Pevrul Kavlak’ın katılımlarıyla ve imzasıyla Eğitim ve İşbirliği Protokolü” imzalanmıştı. Bir ay içinde projemiz hayat buldu ve hem istihdama nitelikli eleman sağlama, hem de meslek sahiplerinin kendilerini geliştirme amacıyla projede eğitimler verilmeye başlandı.

Proje ile geçmişte işe başlayıp, mesleki eğitim almamış veya yeterli eğitim alamamış kişilere, Sendika üyelerinin meslek sahibi olamamış çocuklarına ya da farklı nedenlerden dolayı işten ayrılmış olanlara, mesleğinde kendini geliştirmek yenilemek isteyenlere imkân sağlanıyor, istihdama nitelikli eleman yetiştiriliyor.

Otomotiv’in başkenti Bursa’da otomotiv sektöründe artan nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak, Bursalı metal işçileri için önemli bir istihdam kapısını aralayacak bu proje Bursa’nın geleceğine bir yatırım olarak değerlendiriliyor.

Bursa’da Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 11 Şubat tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile Genel Başkanımız Pevrul Kavlak tarafından imzalanan protokol sendikal camiada ilk olma özelliğini taşıyor.

Kursu katılmaktan ve bu eğitimleri almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren üyelirimiz şunları söyledi:

Cengizhan Sağlam (SKT eski çalışanı)

Daha önce SKT’te çalışıyordum, işimi bıraktım. Türk Metal’in böyle bir kursunun olduğunu duydum ve geldim. İyi ki de gelmişim burdan çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Ve daha öğreneceğim çok şey var. Kemal Hocam’ın sayesinde… Bize çok güzel eğitimler veriyor. Uygulamalı daha iyi anlıyoruz. Şu anda çizimler gayet güzel ve bunları anlayarak yapıyoruz. Her alanda Türk Metal’in desteğini görüyoruz. Kullandığımız tüm malzemeler Türk Metal’e ait. Kendilerine çok teşekkür ediyorum bu kursu bizlere verdikleri için.

Nedim Altınay – Üye yakını

20 yaşındayım, lise mezunuyum. Teknik bölümü. Benim buraya gelmemdeki sebep; CNC Tornada sertifika almak. Bunun gelecekteki iş hayatımda faydalı olacağına inanıyorum. Tofaş çalışanı amcam onun aracılğı ile öğrendim, gelmek istedim

Naci Aydın - Çimtaş

Mekanik bakım bölümünde takım lideri olmaya çalışıyorum. Türk Metal’in bize sağladığı bu çizim ile ilgili imkandan dolayı teşekkür ediyorum. Bizim işimiz çizim olduğu için borular konusunda öğrendiklerimiz çok işimize yarıyor. Bakımda da makine parçaları üzerinde çizimlerde denk geliyordu. Ben de takım lideri olarak bunu öğrenmek istedim. Türk Metal Sendikası bu imkanı bize sağladığı için onlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hayal Baydur – Eşi Bosch çalışanı

Şu an çalışmıyorum Türk Metal Sendikası’nın kurslarına yazıldık. İş imkanlarımız ve eğitimimiz için bilişim kursları alıyoruz. Bize faydalı olacağını düşünüyorum.

Şu anda verilen kursların listesi:

1.       Bilişim Teknolojileri. 

2.       Endüstriyel Otomasyon

3.       Makine Teknolojisi

4.       Metal Teknolojisi

5.       Makine Bakım Ve Onarımcısı

6.       Robot Programlama

7.       Grafik ve Animasyon

8.       İki Boyutlu Çizim –AUTOCAD

9.       Frezeci6-CNC Frezeci

10.   CNC Tornacı

11.   CNC Tezgahları ve Programlama

12.   Mekatronik Sistemler

13.   Otomotiv Boyacısı

14.   Üç Boyutlu Çizim –SOLIDWORKS

15.   Otomotiv Elektirikçisi

16.   Robot Programlama

17.   CNC Tezgahları ve Programlama

18.   İki Boyutlu Çizim –AUTOCAD

19.   Siemens S7 300 / S7 400 PLC Eğitimi

20.   Siemens S7 1200 PLC Eğitimi

21.   Gazaltı Mig-Mag Kaynağı Elemanı

22.   Kumanda Teknikleri Elamanı

23.   Bilgisayar Destekli Makine Ressamı

24.   Üç Boyutlu Çizim –SOLIDWORKS

25.   Ofis Programları

26.   Tig Kaynakçılığı Elemanı

27.   Endüstriyel Kalıpçı

28.   İnternet Programcısı kursu

29.   Örtülü Elektrot Ark Kaynağı Elemanı

30.   Üç Boyutlu Çizim –SOLIDWORKS

31.   Bilgisayar Sistem Kurulum

32.   Pnömatik Sistemlerde Bakım ve Arıza Arama

33.   Gazaltı Mig-Mag Kaynağı Elemanı

34.   Teknik Resim

35.   Kaporta

36.   Endüstriyel Kalıpçı

37.   Otomotiv Montaj Elemanı

38.   CNC Tezgahları ve Programlama

39.   Gazaltı Mig-Mag Kaynağı Elemanı

40.   Motorlu Araçlar Teknolojisi

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol